У Житомирі відбулася тристороння зустріч обласної влади з роботодавцями та профспілками. ФОТО

12.08 15:51    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі облдержадміністрації, сьогодні відбулося засідання тристоронньої соціально-економічної ради при голові облдержадміністрації

На засіданні тристоронньої соціально-економічної ради були підведені підсумки виконання регіональної угоди між обласною державною адміністрацією, організаціями роботодавців та Федерацією профспілок області за І півріччя 2009 року.

У Житомирі відбулася тристороння зустріч обласної влади з роботодавцями та профспілками. ФОТО В регіональній угоді передбачено 138 зобов’язань сторін у сферах соціально-економічних та виробничих відносин, забезпечення продуктивної зайнятості та соціального захисту населення від безробіття, оплати та охорони праці, соціального захисту тощо.

Із зазначених зобов’язань 32 – спільні, 48 - взяла на себе обласна державна адміністрація та її структурні підрозділи, 20 - профспілки, 38 - роботодавці.

З доповідями виступили: заступник голови обласної державної адміністрації - Дебой В.М., голова Федерації профспілок області – Матвійчук М.І. та голова Правління обласної організації роботодавців області - Сітайло В.С.
У своїй доповіді заступник голови обласної державної адміністрації Дебой В.М. наголосив, що пріоритетами роботи обласної державної адміністрації були і залишаються соціальні питання. Значну увагу приділяється вжиттю заходів щодо стабілізації та розвитку економіки області, реалізації державної політики зайнятості та охорони прав працівників на виробництві, забезпеченню оптимального вирішення виробничих колективних спорів і трудових конфліктів, медичного забезпечення, надання адресної соціальної допомоги, забезпечення мінімальних соціальних гарантій.

По кожному напрямку діяльності в області є проблеми і досягнуті певні результати.

За пропозицією Сторін соціального діалогу були заслухані проблемні питання, щодо проведення компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильської АЄС.

Від профспілкової сторони виступив голова обласної ради профспілки працівників машинобудування та металообробки України – Царук В.О., який наголосив, що у І півріччі п. р найбільший спад виробництва відбувся у машинобудуванні, випуск продукції відносно січня - червня минулого року знизився на 55,7%. Так, у виробництві електричного, електронного та оптичного устаткування обсяги зменшились на 64%, машин і устаткування – на 57%, транспортних засобів і устаткування – на 44%.

У Житомирі відбулася тристороння зустріч обласної влади з роботодавцями та профспілками. ФОТО Значне зниження обсягів виробництва у машинобудівній галузі обумовлене зменшенням замовлень від традиційних партнерів із Білорусії, Росії та інших країн СНД.

За підсумками роботи тристоронньої соціально-економічної ради прийнято протокольне рішення щодо посилення роботи відповідних обласних структур по забезпеченню виконання заходів регіональної угоди та подальшої стабілізації соціально-економічного розвитку області.


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення