У прокуратурі області обговорили ефективність забезпечення законності в регіоні

У прокуратурі області обговорили ефективність забезпечення законності в регіоні

22.04 10:49    
18 квітня, прокурор області Дмитро Лубчук провів нараду, на якій обговорено стан забезпечення законності відомством упродовж першого кварталу та проаналізовано проблеми.

Виступаючи з аналітичною доповіддю, прокурор області повідомив, що, попри складність політичної ситуації, органами прокуратури області вжито низку заходів, спрямованих на зміцнення законності у регіоні.

«Зокрема, - сказав він, - на виявлені порушення у різних сферах діяльності прокурорами внесено понад 640 подань, за якими відшкодовано 15,5 млн грн, до відповідальності притягнуто 531 особу, з яких 188 – контролери. У сфері земельних відносин попереджено незаконне надання земель площею понад 50 га вартістю 2 млн грн, повернуто у державну і комунальну власність 440 га землі».

Конкретних результатів досягнуто у позовній діяльності прокурорів. З початку року заявлено позовів на 77 млн грн, задоволено судами – на 53 млн грн, реально виконано рішень судів на 13, 5 млн грн. Є й інші напрацювання.

«Однак, аналіз прокурорсько-слідчої діяльності показав, що існує чимало проблем, які потребують негайного вирішення», - зауважив Дмитро Лубчук.
Особливу увагу прокурор області акцентував на здійсненні наглядової діяльності з пріоритетних напрямів, визначених Генеральною прокуратурою України. Серед таких – заборгованість із заробітної плати, яка з початку року зросла на 2 млн грн. «У той час, коли станом на 1 квітня борг по зарплаті в області становить 9,9 млн грн, не виявлено жодного порушення кримінального характеру», - загострив увагу на проблемі керівник відомства.

Суттєвої активізації потребує захист інтересів від неправомірних посягань у бюджетній сфері, у тому числі при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Сума відшкодованих до бюджету коштів в області зменшилася більше, як на третину, у той час, коли на загальнодержавному рівні спостерігається тенденція до збільшення.

«Незмінним пріоритетом для органів прокуратури, - підкреслив Дмитро Лубчук, - є діяльність у сфері земельних відносин». Аналізуючи роботу з даного напряму, прокурор області наголосив, що жодним із прокурорів поточного року не виявлено корупційних діянь, пов’язаних із порушенням у сфері надання і використання земель. Значною – понад 30 млн грн – залишається заборгованість по платі за землю.

Прокурор області поставив вимоги підвищити ефективність та результативність наглядової діяльності прокурорів і щодо захисту інтересів громадян і держави у сфері надрокористування, поводження з відходами, що визначено як місцевий пріоритет.

Дмитро Лубчук також проаналізував діяльність прокуратур міст та районів й на інших напрямах та поставив рішучу вимогу вжити невідкладних заходів для виправлення стану справ.

У нараді взяли участь прокурори міст, районів, прирівняні до них прокурори, керівники структурних підрозділів прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення