Мер Житомира зустрілася з волонтерами. ФОТО

27.08 07:37    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в прес-службі Житомирської міськради, в прес-центрі міської ради відбулася зустріч міського голови Віри Шелудченко та спонсорів з волонтерами, які працюють в денних дитячих таборах при об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків в рамках соціального проекту “Наші діти” громадської організації “До ладу”.

В ході розмови волонтери-вихователі обмінялися досвідом і враженнями від роботи. Всі одностайно відзначили необхідність продовження проекту та висловили вдячність міському голові В.Шелудченко та спонсорам проекту, яких на зустрічі представляв Виноградський А.Д., за підтримку та надану допомогу. До позитивних моментів виступаючі віднесли формування відчуття командного духу в дітей, виховання в хлопців якостей справжніх чоловіків, у дівчат прагнення бути жіночними. Відзначалося, що важливим є також те, що діти не занедбані, коли їх дозвіллям займається влада і церква. Такі табори об’єднують дітей з різних частин міста, сприяють їх дружбі.

Міський голова В.Шелудченко наголосила на важливій ролі у суспільстві волонтерів, які зробили крок до дітей, є прикладом для них і для батьків, а також змінилися самі. Як, відзначила керівник ГО “До ладу” Л.Єршова, в літніх таборах знаходить втілення принцип “родинного підходу” до виховання, тобто об’єднання дітей різного віку у вирішені поставлених проблем, в іграх, в дозвіллі.
Висловлені учасниками зустрічі побажання будуть враховані та реалізовані при подальшому втіленні проекту.



Мер Житомира зустрілася з волонтерами. ФОТО


Мер Житомира зустрілася з волонтерами. ФОТО




19.08.09 громадська організація «До ладу» в рамках кампанії «Наші діти» організувала окрему денну програму для хлопчиків і для дівчаток.
Для юнаків було влаштовано похід та ряд різноманітних ігор на мужність та витривалість , які допомогли їм відчути себе справжніми чоловіками та майбутніми захисниками. Об’єднавшись в командному дусі, вони вчились розвивати довіру один до одного та нести відповідальність за свого товариша по команді. Мета такого задуму – допомогти зрозуміти підліткам, що сила та міць не в фізичному виявленні, а в спільній меті та довірі…

Для дівчаток було проведено лекцію на тему «Ми – принцеси», де говорилось про те, що кожна дівчина неповторна та особлива, що життя, яке чекає її в майбутньому вже вирішується сьогодні тим, які бажання та мрії переповнюють її серце. Адже кожна мрія – це не втеча від реальності, а спосіб наблизитись до неї. Це те, що веде нас по життю.

Також професійний візажист повідала секрети про те, як доглядати за своїм тілом, волоссям та як правильно користуватися косметикою.
Після теоретичної частини, було влаштовано салон краси, де представники прекрасної статі змогли відчути себе справжніми принцесами та реалізувати вивчені уроки практично. Їм надавалися послуги косметолога, перукаря, масажиста, візажиста, а також художника body art.

На завершення було проведено конкурс «Міс табору – 2009».
За словами дітей, вони відчули себе особливими і уроки мужності (для хлопців) та краси (для дівчат) не минули даремно…

___________________

20.08.09 громадська організація «До ладу» в рамках кампанії «Наші діти» організувала в Гідропарку та в парку Гагаріна колективні ігри, де діти могли отримати щире задоволення від проведеного часу.

Сенс кожної гри полягав у тому, щоб розділи дітей з одного двору у різні команди. Адже, змагаючись в іграх під час проведення табору, діти не повинні змагатися і після нього. Ця стратегія допомагає не тільки зберегти порозуміння, а й розвивати дружбу в подальшому житті.

___________________

21.08.09 з особливою теплотою комфорт та затишок дітям надав розважальний комплекс ФОК, який прийняв більше 200 підлітків.
Діти мали змогу весело провести час у лабіринті, на боулінгу, а також продемонструвати чудове вміння кататися на ковзанах.

Після справжнього льодового свята серед спекотного літа, кожен загін вирушив на пікнік, де проводились веселі ігри, жартівливі конкурси, ігри на кмітливість, а також вкінці, після активного дня, діти ділилися своїми мріями та страхами.

Щире та відверте спілкування допомогло краще пізнати один одного та бути більш відкритими. А також відчути підтримку друзів, що дозволило бути вище за свої страхи та сміливо крокувати вперед.

_____________________

22.09.08 завершальною нотою в літньому дитячому таборі «Наші діти» стала вечірка-концерт «Стиляга», що відбулася у міському Палаці культури, де кожен зміг показати свій акторський талант, а дехто вперше виявити його. Сцена Палацу культури комфортна, сучасна та затишна: чудовий звук, прекрасне освітлення. Тому відчути себе зіркою було дуже легко.

Єдина вимога до вечора – бути одягненим у стилі 60-х років.

Мета такого задуму – «вирвати» дітей з реального світу до якого вони так звикли (музика, одяг, стиль спілкування, ставлення до оточуючого світу) та вирушити у подорож до минулого. Все було продумано, починаючи з одягу та закінчуючи мелодіями, які лунали зі сцени.


У фіналі вечора мер міста Віра Тимофіївна Шелудченко, яка була засновником цього проекту, виразила подяку дітям за отриманні емоції під час концерту та всім, хто брав участь у проекті. Мер міста разом з волонтерами мріють поширити проект на все місто й задіяти якомога більше бажаючих. Сьогодні не потребує доведення думка про те, наскільки важливою є справа виховання дітей. За ними майбутнє. Тож, турбуватись про них – нам.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення