Сидір Кізін: Житомирщина зацікавлена у малайзійському досвіді стабілізації політичної ситуації в країні

08.07 14:13    
Сидір Кізін: Житомирщина зацікавлена у малайзійському досвіді стабілізації політичної ситуації в країні

Під час зустрічі голови облдержадміністрації Сидора Кізіна з Надзвичайним та Повноважним Послом Малайзії в Україні паном Чуа Теонг Бан обговорили питання економічної співпраці, можливості інвестування та шляхи стабілізації політичної ситуації. Адже нещодавно Малайзія пережила схожі події до українських.

«Нас цікавить досвід Малайзії, як країни, котра нещодавно подолала той шлях, який сьогодні проходить Україна. Це шлях реформ та боротьби з корупцією», - наголосив Сидір Кізін.

Очільник області коротко охарактеризував потенціал Житомирської області в різних сферах. Окремо зупинився на трьох найважливіших складових для розвитку економіки Житомирщини: сільське господарство, видобувна галузь та лісова промисловість. Область експортує зернові до Європи та Середньої Азії. За словами Сидора Кізіна, сільське господарство є локомотивом в економіці нашого регіону.

Також голова облдержадміністрації відмітив перспективу області у виробництві готових продуктів харчування. Саме в цій царині необхідні інвестори та вихід на зовнішні ринки.

Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії в Україні пан Чуа Теонг Бан приїхав до Житомира, щоб ознайомитися із роботою ТзДВ «Житомирські ласощі». Адже, за його словами, Малайзія вирощує багато олійних та кокосових пальм, какао, а це сировина, котра використовується при виготовленні кондитерських виробів. Натомість зауважив, що в Малайзії немає площ та відповідного клімату для вирощування пшениці. Тому різні сорти пшениці експортуються з України.
Пан Чуа Теонг Бан відмітив, що економіка Малайзії та України, зокрема й Житомирщини, базується на сільському господарстві. Але потрібно розвивати й інші галузі. Так в їхній країні наразі приділяється увага промисловості та туризму.

«Наша влада змогла створити сприятливі умови для ведення бізнесу. І країна, в якій переважно всі були фермерами, переорієнтувалася на збільшення працівників у сфері промисловості та обслуговування. Якби ми залишалися аграрною країною і не нарощували темпів у промисловості, то ніколи б не досягли такого рівня та розвитку економіки», - зазначив Посол.

Також пан Чуа Теонг Бан наголосив на тому, що Житомирщині необхідно посилити роботу з інформування інвесторів про свій потенціал та можливості. На думку Посла, підписання економічної частини угоди з ЄС зробило Україну набагато привабливішою для зовнішніх інвесторів.

І наостанок пан Чуа Теонг Бан наголосив, що бізнес повинен відчувати підтримку влади, лише тоді будуть вкладатися іноземні кошти у розвиток економіки. Також розповів про державну політику Малайзії в маркетингових підходах до бізнесу. За його словами, без реклами найкращий товар у світі залишиться лежати на складі. І у цьому напрямку також повинна працювати держава та допомагати підприємцям.

Сидір Кізін наголосив, що, незважаючи на складну ситуацію в країні, наразі гарна нагода заходити на український ринок та встановлювати контакти з українськими компаніями.

Наприкінці зустрічі голова облдержадміністрації Сидір Кізін та Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії в Україні пан Чуа Теонг Бан обмінялися подарунками та презентаційними матеріалами про Житомирщину та Малайзію.

Прес-служба облдержадміністрації

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення