ЦВК відмовилася реєструвати Андрія Федірка кандидатом по Житомиру

ЦВК відмовилася реєструвати Андрія Федірка кандидатом по Житомиру

25.09 12:55    
ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА


24 вересня 2014 року № 1128

Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Федірка А.В., Умінського О.Ф., Демчука К.Л., Дорофєєва Д.О., Сокорчука В.М., Турчінова С.В., Денисюка П.С., Григораша О.А., Літуса О.І., Сідіропуло К.М.

До Центральної виборчої комісії 19 вересня 2014 року надійшли заяви громадян України Федірка Андрія Володимировича, Умінського Олега Феліксовича, Демчука Костянтина Лукича, Дорофєєва Дмитра Олександровича, Сокорчука Василя Миколайовича, Турчінова Сергія Вікторовича, Денисюка Петра Сергійовича, Григораша Олексія Анатолійовича, Літуса Олександра Івановича, Сідіропуло Катерини Миколаївни про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах № 62, 63, 67, 217, 219, 222, 223 відповідно на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі – Закон).

Так, на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону заяви про самовисування Федірка А.В, Умінського О.Ф., Демчука К.Л., Дорофєєва Д.О., Сокорчука В.М., Турчінова С.В. не містять зобов’язання у разі обрання їх депутатами припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України.

У заяві про самовисування Денисюка П.С. відсутнє зобов’язання у разі обрання його народним депутатом України протягом місяця після офіційного оприлюднення результатів виборів передати в управління іншій особі належні йому підприємства та корпоративні права у порядку, встановленому законом (або зазначення, що таких немає), що також свідчить про порушення пункту 1 частини другої статті 55 Закону.

Крім того, усупереч вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону в автобіографії Григораша О.А. не зазначено часу його проживання на території України, відомостей про посаду (заняття), місце роботи, партійність, адресу місця проживання, контактний номер телефону, про наявність чи відсутність судимості.

Також не відповідає вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону автобіографія Літуса О.І., в якій не вказано часу проживання на території України.

Автобіографія Сідіропуло К.М. не містить відомостей щодо її партійності та адреси місця проживання, а автобіографія Денисюка П.С. – зазначення часу проживання на території України та контактного номера телефону, що є порушенням пункту 2 частини другої статті 55 Закону.

За таких обставин указані документи не є заявами про самовисування та автобіографіями кандидатів у народні депутати України в розумінні пункту 1 частини другої статті 55 Закону.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 55, частини третьої статті 56, частин першої, шостої статті 59, пункту 2 частини першої, частини другої статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 – 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати України Федірка Андрія Володимировича та Умінського Олега Феліксовича в одномандатному виборчому окрузі № 62, Демчука Костянтина Лукича в одномандатному виборчому окрузі № 63, Дорофєєва Дмитра Олександровича та Сокорчука Василя Миколайовича в одномандатному виборчому окрузі № 67, Турчінова Сергія Вікторовича в одномандатному виборчому окрузі № 217, Денисюка Петра Сергійовича в одномандатному виборчому окрузі № 219, Григораша Олексія Анатолійовича в одномандатному виборчому окрузі № 222, Літуса Олександра Івановича та Сідіропуло Катерини Миколаївни в одномандатному виборчому окрузі № 223 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

2. Повернути Федірку А.В., Умінському О.Ф., Демчуку К.Л., Дорофєєву Д.О., Сокорчуку В.М., Турчінову С.В., Денисюку П.С., Григорашу О.А., Літусу О.І., Сідіропуло К.М. внесені ними грошові застави.

3. Копії цієї постанови надіслати Федірку А.В., Умінському О.Ф., Демчуку К.Л., Дорофєєву Д.О., Сокорчуку В.М., Турчінову С.В., Денисюку П.С., Григорашу О.А., Літусу О.І., Сідіропуло К.М.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова Центральної виборчої комісії М. ОХЕНДОВСЬКИЙ

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Сьогодні 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Сьогодні 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Вчора 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
Вчора 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення