Григорій Полковніков: Відсьогодні міліція Житомирщини працює у посиленому режимі

Григорій Полковніков: Відсьогодні міліція Житомирщини працює у посиленому режимі

16.10 13:37    
Про заходи міліції з охорони громадського порядку та безпеки громадян під час виборчого процесу йшлося на прес-конференції за участі керівництва обласного Управління міліції. Відомство готове до відповідальної роботи.

16 жовтня в УМВС України в Житомирській області відбулася зустріч т.в.о. начальника УМВС Григорія Полковнікова та заступника начальника УМВС – начальника міліції громадської безпеки Юрія Лебедя з представниками засобів масової інформації. Тематика стосувалася заходів міліції із забезпечення правопорядку та безпеки громадян під час виборів до Верховної Ради України.

– На території області вибори відбудуться у межах 6 виборчих округів на 1458 виборчих дільницях, у тому числі 50 – спеціальні дільниці, з яких 5 – в установах пенітенціарної служби. Для забезпечення правопорядку під час виборів народних депутатів України залучатимуться понад 2 тисячі правоохоронців, зокрема, і курсанти та слухачі відомчих навчальних закладів, а також громадськість, - повідомив Григорій Полковніков.

За його словами, з працівниками органів внутрішніх справ області, задіяних до цієї відповідальної роботи, розпочато проведення занять з удосконалення знань з основ чинного законодавства і порядку дій у разі виникнення тих чи інших ситуацій. Для цього кожен правоохоронець отримає спеціально розроблені методичні рекомендації і відповідні посібники.

Окрім того, нині спільно з працівниками підрозділів з надзвичайних ситуацій проводяться комісійні обстеження приміщень дільничних виборчих комісій щодо їх технічної укріпленості. А патрульні наряди, задіяні на охорону громадського прядку, максимально наближені до місць розміщення виборчої агітації, встановлених агітаційних палаток та офісів політичних партій і громадських організацій.

У свою чергу, заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки УМВС Житомирщини Юрій Лебідь розповів присутнім, що на території регіону станом на сьогоднішній день зафіксовано 25 випадків порушення виборчого законодавства, за 10 з них розпочато кримінальні провадження: 3 – за ст.157 (Перешкодження здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України у Брусилівському, Овруцькому та Радомишльському районах; 7 – за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Також у Малинському районі зафіксовано адміністративне правопорушення, пов’язане з порушенням порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами.

– Міліція Житомирщини належним чином реагує на всі повідомлення, пов’язані з порушенням виборчого законодавства незалежно від партійної приналежності правопорушників, їх статусів абощо, - наголосив Юрій Миколайович.

Присутнім також повідомили, що відсьогодні, з 16 жовтня, працівники органів внутрішніх справ регіону працюють у посиленому варіанті несення служби і в повній мірі готові до виконання завдань із забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян у відповідальний для усієї держави період.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення