На Житомирщині з початку виборчої кампанії зареєстровано 61 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства

На Житомирщині з початку виборчої кампанії зареєстровано 61 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства

24.10 09:52    
Про найбільш розповсюджені порушення, зафіксовані під час перебігу виборчої кампанії, та нововведення законодавства щодо посилення відповідальності за їх вчинення повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорій Полковніков на нещодавній прес-конференції за участі голови обласної ОДА Сергія Машковського та керівників інших правоохоронних відомств.

Станом на 23.10.2014 органами внутрішніх справ області зареєстровано 61 повідомлення про можливі факти порушень виборчого законодавства, які мали місце у 18-ти районах області, найбільше в Коростенському (12), Бердичівському (9), м. Житомирі (8), Малинському та Овруцькому (по 6).

У більшості зареєстрованих випадків до міліції звертаються представники чи й самі кандидати у народні депутати, або ж просто суспільно активні громадяни. За результатами проведених перевірок у 15 випадках встановлено ознаки кримінальних правопорушень та розпочато відповідні провадження, з яких 8 – за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України; 5 – за ст. 157 (Перешкоджання здійснення виборчого права…) Кримінального кодексу України; 2 – за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

- Кримінальні провадження відкриті в Овруцькому, Житомирському міському (по 3), Малинському, Коростенському (по 2), Володарськ-Волинському, Радомишльському, Брусилівському, Чуднівському та Бердичівському МВ-РВ (по 1), - повідомив Григорій Полковніков. - А відносно 7 правопорушників у Малинському, Житомирському, Романівському, Овруцькому районах складено адміністративні протоколи, які направлено на розгляд судів.
Навів доповідач й конкретні приклади зафіксованих адміністративних та кримінальних правопорушень.

Так, 23 жовтня 2014 року уночі було затримано жителя м. Житомира, 1975 р.н., який намагався викрасти інформаційний банер кандидата у народні депутати України. Наразі по вказаному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Працівниками Овруцького РВ складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 212 -14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами) КУпАП відносно жителя Овруцького району, 1976 р.н., непрацюючого, за фактом порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів кандидата у народні депутати. На порушника судом накладено покарання у вигляді штрафу. У Малинському районі за подібні правопорушення адміністративні матеріали складено відносно трьох місцевих жителів.

За ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП складено адмінпротокол на жителя смт. Романова, 1955 р.н., який з інформаційного щита умисно зірвав агітаційний лист кандидата в народні депутати. Адмінматеріали направлено на розгляд Романівського районного суду.

Працівниками Житомирського МВ складені адмінматеріали за ч. 2 ст.212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП стосовно студенток житомирського коледжу, в яких вилучено 195 листівок формату А-4, що не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Матеріали направлені на розгляд до Корольовського районного суду м. Житомира.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС, підсумовуючи свій виступ, наголосив на набутті чинності норм закону щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства та додав, що міліція Житомирщини готова до забезпечення належного правопорядку на території області під час проведення виборів народних депутатів України.

СЗГ УМВС України
в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення