В Житомирі відбулося розширене засідання колегії Північного регіонального управління

28.01 12:13    
Вчора в Житомирі відбулося розширене засідання колегії Північного регіонального управління, де були розглянуті підсумки оперативно-службової діяльності в 2014 році та окреслено завдання поточного року.

Керівником даного колективу генерал-майором Володимиром Плешком відмічено, що враховуючи напружену суспільно-політичну ситуацію в країні та зовнішні загрози персоналом управління вдалося забезпечити адекватну протидію активізації протиправної діяльності на державному кордоні. З метою прикриття загрозливих напрямків українсько-російського кордону, прийняття участі у проведенні заходів із захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України в межах Донецької та Луганської областей було створено нові підрозділи в яких 447 військовослужбовців регіонального управління виконали бойові завдання. Насьогодні продовжується підготовка даних оперативно-бойових підрозділів, які будуть застосовані, як в районі проведення антитерористичної операції, так і на інших ділянках державного кордону.

В Житомирі відбулося розширене засідання колегії Північного регіонального управління

Під час засідання були розглянуті основні напрямки оперативно-службової діяльності, які були спрямовані на забезпечення надійної охорони та оборони кордону на українсько-російській ділянці, створенні рубежів, позицій, блокпостів, організації служби збільшеними прикордонними нарядами. Вжитими заходами вдалося протидіяти потраплянню осіб, які слідували для участі в заходах дестабілізації обстановки в південно-східних регіонах України, незаконному переміщенню тютюнових виробів та налагодженню каналів незаконної міграції.

Обстановка у пунктах пропуску протягом року характеризувалась зменшенням пасажиро-транспортного потоку. За цей період державний кордон України в пунктах пропуску Північного регіонального управління перетнуло в установленому порядку більше 11 млн. осіб та 3 млн. одиниць транспортних засобів. Відмовлено в перетинанні державного кордону 2 тисячам громадянам Росії та Республіки Білорусь, не пропущено через державний кордон з різних причин 9112 осіб, з них 6848 іноземців.

Персоналом виявлено та вилучено: 287 одиниць зброї, 1311 штук боєприпасів, майже 300 г вибухових речовин, біля 4 кг наркотичної речовини, більше 2 кг психотропних речовин, контрабандних товарів на суму майже 16 млн. грн.. Затримано 88 незаконних мігрантів, 72 автомобілі з підробленими та несправними документами або як засіб переміщення контрабанди, складено 3459 протоколів про адміністративні правопорушення стосовно громадян, накладено штрафів на суму більше 1 млн. грн. Протягом цього періоду північними прикордонниками на ділянці відповідальності було припинено діяльність 13 злочинних груп.
В виступах заступників керівника управління крім здобутків було надано критичну оцінку недолікам та визначено шляхи їх уникнення в майбутньому. З метою виконання завдань поставлених Президентом України керівництвом Державної прикордонної служби щодо протидії корупції в Північному регіональному управлінні проводяться активні заходи щодо запобіганню зловживанням серед персоналу. Так, в 2014 році у 5 випадках відносно прикордонників управління порушувались кримінальні провадження за фактами одержання неправомірної вигоди. По двох випадках прийняті судові рішення та призначені покарання. За результатами службових розслідувань за допущені порушення під час несення служби у пунктах пропуску відведено 28 військовослужбовців від прикордонного контролю.

Під час засідання колегії начальник Північного регіонального управління наголосив, що основним напрямком в роботі залишаються завдання щодо забезпечення охорони та оборони кордону, організації ритмічної роботи пунктів пропуску, недопущення втягування персоналу у протиправну діяльність, покращення стану дисципліни, підготовки та практичного використання оперативно-бойових підрозділів на загрозливих ділянках, проведення заходів інженерного та фортифікаційного облаштування державного кордону.

Підготував Віктор Вирва

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення