Прокурор області поінформував громадських активістів про розслідування кримінальних проваджень стосовно учасників акцій на Майдані

Прокурор області поінформував громадських активістів про розслідування кримінальних проваджень стосовно учасників акцій на Майдані

20.02 17:41    
У прокуратурі області відбулося засідання Консультативної ради, що діє при прокуратурі області, за участю прокурора області Дмитро Лубчук, його заступників та керівників окремих відділів прокуратури.

На засіданні, до участі у якому були запрошені місцеві активісти, учасники акцій на Майдані, щодо яких вчинені кримінальні правопорушення, обговорено відповідь прокуратури області на запит Консультативної ради, що містив низку піднятих громадськістю питань.

Головною темою розмови стало питання щодо стану розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за фактами правопорушень, вчинених стосовно громадських активістів області, учасників масових акцій на Майдані.

Виступаючи перед громадськими активістами, прокурор області Дмитро Лубчук поінформував про стан розслідування цієї категорії кримінальних проваджень.
Він, зокрема, повідомив, що з початку 2015 року одне, та наприкінці минулого - два кримінальні провадження з обвинувальними актами направлено до суду. Ще у трьох кримінальних провадженнях триває досудове розслідування, виконуються додаткові слідчі дії.

Прокурор області зауважив, що за неналежне виконання службових обов’язків у ході досудового розслідування покарано трьох прокурорів. Окрім цього, за результатами розгляду 6 подань, внесених керівництву УМВС України в області, за безвідповідальне ставлення до виконання службових обов’язків до дисциплінарної відповідальності притягнуто 21 працівника міліції, що причетні до розслідування цих проваджень.

Задля остаточного закінчення розслідування усіх кримінальних проваджень цієї категорії, Дмитро Лубчук вимагатиме чіткої координації дій усіх правоохоронних структур.

У прокуратурі дали відповіді на численні запитання членів Консультативної ради та громадських активістів-потерпілих у зазначених кримінальних провадженнях.

На засіданні також одноголосно прийнято до Консультативної ради Валерія Логінова, військовослужбовця 95-ї аеромобільної бригади, керівника громадської організації "Бойове братерство ветеранів АТО м. Житомира".

Прес-служба прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення