У Житомирі заслухано керівників кар’єрів, де загинули працівники

У Житомирі заслухано керівників кар’єрів, де загинули працівники

27.07 11:39    
23 липня 2015 року відбулося позачергове засідання колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області, на якій заслухали керівників підприємств області, де сталися нещасні випадки зі смертельними наслідками – публічного акціонерного товариства «Ігнатпільський кар’єр» (Житомирська область, Овруцький район, с. Рудня) та спільного українсько-російського підприємства «Граніт» у формі ТОВ (Житомирська область, Малинський район, с. Луки.)

При проведенні спеціальних розслідувань даних нещасних випадків та позапланових заходів державного нагляду, проведених на виконання постанов слідчих в рамках виконання кримінального провадження, було виявлено цілий ряд порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки.

Зокрема, у ПАТ «Ігнатпільський кар’єр» не в повному обсязі забезпечується проведення всього комплексу маркшейдерських робіт, виконання ремонтних робіт конвеєрних ліній виконуються без плану виконання робіт або технологічних карт. Виконання робіт на висоті здійснюється без застосування засобів індивідуального захисту, не затверджено перелік робіт, які виконуються на висоті, відсутні відомості про проходження працівниками інструктажів та інші.

у СУРП «Граніт» не в повному обсязі забезпечується проведення всього комплексу маркшейдерських робіт, гірничого відводу; підприємство не в повному обсязі укомплектовано технічною документацією; допуск до роботи працівників здійснюється без стажування на робочому місці; під час роботи на висоті та на укосах уступів працівники, які виконують буріння, оббирання укосів та інші операції, не використовують запобіжні пояса та страхувальні канати, відсутні технічні інструкції на проведення ремонтних робіт та інші.

Всі ці порушення й призвели до настання нещасних випадків.

Керівниками підприємств були надані звіт щодо стану охорони праці, причин та обставин настання нещасних випадків, вжиття заходів для недопущення аналогічних та інших випадків в майбутньому.

Звіти були обговорені членами колегії та посадовими особами теруправління, було проаналізовано причини травмування працівників зі смертельним наслідком, заходи які вживалися керівництвом для профілактики та недопущення виробничого травматизму.

За результатами засідання колегії роботу керівництва публічного акціонерного товариства «Ігнатпільський кар’єр» та спільного українсько-російського підприємства «Граніт» у формі ТОВ по забезпеченню небезпечних умов праці та функціонування систем управління охороною праці признано незадовільною.

Зобов’язано керівників підприємств усунути в повному обсязі виявлені порушення та недоліки, притягнути до відповідальності осіб, які допустили порушення, діяльність служби охорони праці привести до вимог чинного законодавства та посилити контроль за безпечним виконанням робіт відповідно до вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення