Житомирська влада озвучила свою позицію щодо мисливських угідь. ФОТО

16.10 09:06    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в Прес-службі обласної ради, 14 жовтня голова обласної ради Віталій Француз зустрівся із мисливцями, які прийшли під стіни адмінбудинку ради та ОДА вимагати, на їхню думку, справедливості. А саме: за словами голови Житомирського обласної організації УТМР Павла Лайчука, вони прийшли вимагати від влади продовження строків терміну користування мисливськими угіддями. Загальна площа їх становить 1млн. 470тис. га., що складає майже 70% від усіх мисливських угідь області. Саме тому Антимонопольний комітет попередив і обласну владу, і обласний УТМР, що згідно з діючим законодавством товариство може займати не більше 35% території усіх мисливських угідь області.

Більше 30 мисливців зібрались у прес-центрі, де майже 4 години тривали переговори із головою ради, заступником голови обласної державної адміністрації Миколою Дейсаном, начальником державного управління охорони навколишнього середовища в Житомирській області Сергієм Гринчуком, заступником начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства з питань мисливського господарства Юрієм Захожим.

Звичайно, цієї проблеми можна було б уникнути, якби районні УТМР зареєструвались як юридичні особи, подали потрібні документи, після чого отримали погодження, а тоді їхні питання винесли б на сесію обласної ради. Саме таким шляхом пішли мисливці Ємільчинського району. На 21 сесії обласної ради депутати проголосували за рішення надати у користування Ємільчинській районній організації УТМР мисливські угіддя загальною площею 102336,71 га.

Виходить, що саме через бездіяльність керівництва обласної організації УТМР мисливці прийшли з плакатами під стіни обласної ради шукати «винних».

Після тривалої розмови було вирішено створити ініціативну групу у складі 5 чоловік, яка буде займатися питанням підготовки документів, вирішенням проблемних питань.

Також кожна районна організація яка вирішила отримати статус юридичної особи та обласна організація УТМР повинні зібрати документи, отримати погодження державного управління охорони навколишнього середовища в Житомирській області, обласної державної адміністрації та подання Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, щоб врешті решт подати їх на розгляд сесії. Віталій Йосипович проінформував, що чергова 22 сесія облради відбудеться у першій половині листопада, тому є ще час оформитись та зібрати всі потрібні погодження.

«Я особисто буду звертатись до керівників усіх фракцій обласної ради, керівників усіх комісій із проханням не розглядати і не голосувати за надання мисливських угідь приватним мисливським господарствам, навіть якщо у них будуть всі погодження, поки не вирішиться питання із УТМР», - пообіцяв Віталій Француз.

Житомирська влада озвучила свою позицію щодо мисливських угідь. ФОТО



Житомирська влада озвучила свою позицію щодо мисливських угідь. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Коментар
Мисливець - 16 жовтня 2009 13:42   
Так радіє пан Француз за те, щоб рядові мисливці не стали "монополістами". Бреше і не кривиться. Просто ще не встигли разом із Забелою відірвати ласий шматок від угідь УТМР. Маю на увазі угіддя Денешів, Високої Печі, ульянівки та лісництв Корабельного та Березівського. Мисливці Житомира і району! Не дамо можновладцям та олігархам в руки наших угідь!!!!!
Бо сітками огородять і охорону поставлять. Хоча вже поставили на чолі з Вербилом Сергієм з Денешів, керівником так званого "Яструба".
Пильнуй!!!!
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення