Житомирщина вже підготувала проекти, що мають фінансуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку

Житомирщина вже підготувала проекти, що мають фінансуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку

30.04 10:14    
22 регіони вже підготували та подали до Мінрегіону перелік проектів та програм, які плануються до реалізації за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у 2016 році. Але через низьку якість підготовки цих проектів значну їх кількість повернуто на доопрацювання. Херсонська та Черкаська облдержадміністрації взагалі ще не подали жодного проекту.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час другого засідання міжвідомчої конкурсної комісії щодо відповідності законодавству проектів, що мають фінансуватись у 2016 році за рахунок коштів ДФРР.
«Мінрегіон вже підготував проект урядового рішення про затвердження переліку проектів, що фінансуватимуться за кошти ДФРР у 2016 році з обсягом фінансування близько 1 млрд. 10 млн. гривень в 11 регіонах», - повідомив В’ячеслав Негода.

За його інформацією, це рішення стосується проектів, що були розглянуті на першому засіданні комісії 17 березня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка від Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Київської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької областей та міста Києва.

«Цього року швидкість подання проектів на фінансування з ДФРР і їхня якість дещо підвищилися, але все одно значну частину мусимо повертати на доопрацювання. Регіони у цьому питанні мали б бути активнішими, дії місцевої влади більш відповідальними, бо мова йде про реалізацію проектів, які мають поліпшити умови життя людей в регіонах, а не латати діри. Отже, у пріоритеті мають бути розвиткові проекти, але чомусь Мінрегіону все ще потрібно нагадувати про це обладміністраціям», - зазначив В’ячеслав Негода.

Раніше Перший заступник Міністра зазначав, що приблизно 30% поданих на розгляд Міжвідомчої комісії інвестиційних програм і проектів, які претендують на кошти ДФРР, не відповідають визначеним Урядом умовам та критеріям відбору.

Під час другого засідання міжвідомчої комісії було розглянуто проекти, що фінансуватимуться за кошти ДФРР, від Луганської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Сумської, Чернігівської облдержадміністрацій.

До частини з них членами міжвідомчої комісії були висловлені зауваження, які рекомендовано усунути до 6 травня цього року. За результатами доопрацювання буде прийнято рішення щодо їх погодження із центральними органами виконавчої влади та внесення на розгляд Уряду.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення