На Житомирщині функціонує «Соціальний контактний центр»

На Житомирщині функціонує «Соціальний контактний центр»

16.11 08:03    
Номер телефону урядової гарячої лінії 8-800-507-30-90 сьогодні, певно, є одним з каналів безпосереднього зв’язку між органами влади та звичайними громадянами. Для забезпечення його функціонування було створено державну установу «Соціальний контактний центр», який займається практичними питаннями направлення звернень людей за належністю для отримання ними дієвої допомоги.

Так, на Житомирщині з початку роботи урядової гарячої лінії лише до міліції надійшло 99 заяв, які перебувають у межах компетенції органів внутрішніх справ. Втім, як зазначає начальник відділу документального забезпечення та режиму УМВС в області Олександр Бондарєв, значна частина із них потребують юридичної консультації чи правового роз’яснення. Йдеться, зокрема, про питання отримання паспорта громадянина України, у тому числі для виїзду за кордон, правомірності адміністративних стягнень, втрати працездатності, умов одержання вихідної допомоги. Добродій, житель одного з районів нашої області, просив відмінити талони на газ.

Третина всіх звернень, які у переважній більшості анонімного характеру, містять повідомлення про діяльність гральних закладів. Кожна така інформація ретельно перевіряється оперативниками Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС.

Так, наприклад, у жовтні надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що у м. Житомирі за конкретною адресою працює зал гральних автоматів. Правоохоронці провели ряд оперативних заходів для перевірки цієї інформації і задокументували факт його роботи. На даний час власника притягнено до адміністративної відповідальності.

Однак певних непорозумінь додає перекваліфікація колишніх залів гральних автоматів в інтерактивні клуби. Для більшості звичайних людей різниці між аспектами їх діяльності немає, а отже, звертаючись на урядову гарячу лінію, вони просять припинити діяльність грального закладу. Коли оперативники виїздять за вказаною адресою, виявляється, що там працює зареєстрований інтерактивний клуб, який надає послуги по доступу до мережі Інтернету, обмінників електронних WMZ-коштів, поповненню рахунків мобільних операторів або ж комп’ютерних ігор.

У весняно-літній період були повідомлення про незаконне вирощування рослин маку та конопель. На жаль чи на щастя, жодна з отриманих інформацій не підтвердилась. Жителька Бердичівського району у середині жовтня запитувала про результати виявлення наркосировини (коноплі) в їх селі. Жінку проінформували, що за цим фактом порушено кримінальну справу за ст.309 (Незаконне… зберігання… наркотичних засобів…) Кримінального кодексу України. На даний час тривають перевірки.

Є серед звернень і прохання про прискорення розгляду порушених кримінальних справ, які з тих чи інших причин, у більшості об’єктивних, розслідуються тривалий час. Такі заяви перебувають під особистим контролем керівництва обласного управління.

За будь-яких обставин працівники міліції Житомирщини обов’язково перевіряють отриману інформацію і допомагають жителям області у вирішені їх проблем.




Алла Ващенко,
ВЗГ УМВС

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення