У Житомирі заборонять паркування автомобілів на вулицях Київській та Великій Бердичівській

14.07 11:13    
Про заборону паркування автомобілів на вулицях Великій Бердичівській та Київській, облаштування нових паркувальних місць розповів на брифінгу заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Управлінням транспорту було опрацьовано і вже затверджено на комісії з безпеки руху та погоджена з патрульною поліцією схема організації паркувального простору на двох центральних вулицях -– Київській і Великій Бердичівській. Вздовж цих вулиць будуть встановлені знаки про заборону паркування на проїжджій частині. Разом з тим, ми розуміємо, що має з'явитися якась альтернатива. Щоб ця альтернатива з'явилася, було обстежено всі прилеглі і паралельні вулиці на рахунок того, де можна зняти якусь заборону, де можна створити додаткові паркувальні місця. Таким чином було виявлено, що в зоні навколо вулиці Київської ми нарахувати понад тисячу паркомісць, які потенційно є, або будуть створені найближчим часом і майже 600 таких місць по вулиці Великій Бердичівській», – пояснює Дмитро Ткачук.

В рамках впровадження проекту була організована система навігації. Спільно з поліцією розроблено навігаційні знаки, що відповідають всім правилам дорожнього руху, де буде вказана вулиця по якій курсує автомобіль та суміжна вулиця, де буде організований паркувальний простір. Впродовж місяця вулиці Київська та Велика Бердичівська будуть облаштовані відповідними знаками. За ігнорування водіями правил, на них чекатиме адміністративний штраф.

Проект заборони паркування автомобілів на вулицях Київській та Великій бердичівській впроваджується для того щоб, покращити рівень безпеки для громадян та водіїв і надати пріоритетність для громадського транспорту.

Після того, як будуть організовані парковки, буде проведено дослідження і визначенений попит на паркування, за результатами якого буде розглядатися рішення про організацію платних парковок в центральній частині міста.

На вулицях Київській та Великій Бердичівській вже опрацьовані облаштування парковок на проїжджих частинах та в заїзних карманах. В майбутньому планують опрацювати й інші магістральні вулиці, де рухається громадський транспорт. Світові тенденції передбачують звільнення центральних вулиць від авто та зменшення швидкісного режиму на них. Тому, наступна перспектива – це створення перехоплюючих парковок на в’їзді в місто. Також розглядається перспектива створення в центральній частині міста багаторівневих парковок.

За словами Дмитра Ткачука, впровадження проектів з реформування транспортної системи дає можливість, в першу чергу, створити місто комфортним та безпечним для людей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення