Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

19.07 22:49    
У ході підготовки до сесії обласної ради 19 липня депутати постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності упродовж майже 6 годин працювали над порядком денним. У засіданні комісії взяли участь голова обласної ради Анжеліка Лабунська, її перший заступник та заступник Володимир Ширма і Наталія Рибак, перший заступник і заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко та Ігор Гундич.
Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

На початку роботи засідання депутати затвердили низку програм. Зокрема, Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утримання автомобільних доріг області на 2016 рік. Основні напрями та заходи програми передбачають введення в експлуатацію мосту у с. Рижани Хорошівського району, ремонт 21-ї автомобільної дороги протяжністю близько 100 км та доріг шести вулиць у населених пунктах протяжністю близько 5 км.

Під час обговорення даного питання голова обласної ради Анжеліка Лабунська висловила пропозицію підготувати звернення депутатів до Кабінету Міністрів України про включення Житомирської області у пілотний проект на 2017 рік.
Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

«Є пілотний проект, спрямований на розвиток інфраструктури регіонів – частина коштів від перевиконання щомісячних митних надходжень направляються на ремонт доріг. Це наші з вами кошти, а ми сидимо і мовчимо, у той час, як Львів додатково отримав 200 млн. грн. за перше півріччя 2016 року», - наголосила очільник депутатського корпусу.

Серед інших затверджених програм – Програма реформування водопровідно-каналізаційного господарства області на 2012-2020 роки, Комплексна програма забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку в області на 2016-2020 роки, а також регіональна Програма розвитку Головного управління ДФС в області щодо облаштування сервісних центрів обслуговування платників податків на цей рік і Програма розвитку агропромислового комплексу на 2016-2020 роки тощо.

Жваво обговорили депутати питання внесення змін до обласного бюджету на поточний рік. Зокрема, народні обранці узгодили розподіл майже 5 млн. грн. вільних залишків та понад 44 млн. грн. від перевиконання обласного бюджету. Майже половина цих коштів будуть спрямовані на медичну галузь, з яких 1,5 млн. грн. – на придбання ліків для онкохворих, 4,5 млн. грн. – на придбання ангіографа та 13 млн. грн. – на мультиспіральний рентгенівський комп’ютерний томограф для обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

Коментуючи виділення коштів на КТ, голова обласної ради Анжеліка Лабунська зазначила: «Вже йдуть перемовини щодо придбання цього апарату, і він має запрацювати у грудні-січні. Комп’ютерний томограф розвантажить роботу вже працюючого магнітно-резонансного томографа».

Окрім цього, профільна комісія погодила два звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Одне стосується тарифної політики на житлово-комунальні послуги для населення, інше – виділення коштів для утилізації непридатних хімічних засобів захисту рослин.

Опрацювали депутати й кадрові питання, а саме, призначення в. о. директорів комунальних підприємств «Облархпроект» і «Бердичівське міжміське бюро технічної інвентаризації» та директора КП «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші».

Як і на всіх інших постійних комісіях погоджено зміни до перспективного плану формування територій громад області та заснування установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області».

Наприкінці засідання депутати розглянули низку питань комунальної власності, серед яких створення комунального підприємства «Поліський аграрний ресурсний центр», затвердження установчих документів комунальних закладів і надання їм фінансової підтримки.

Усього впродовж засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності депутати опрацювали понад 80 питань порядку денного.

Нагадаємо, що 21 липня о 10 годині розпочне роботу п’ята сесія обласної ради сьомого скликання.
Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

Постійна комісія розглянула питання, що вносяться на сесію обласної ради

Прес-служба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення