ДАІ інформує

ДАІ інформує

30.11 18:01    
3980 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області в період з 23 по 29 листопада. Затримано 250 водіїв, що керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 1120 адміністративні протоколи на водіїв за перевищення швидкісних режимів.

Зафіксовано 17 дорожньо-транспортних пригод, в яких 7 людей загинуло, ще 12 отримали тілесні ушкодження різного ступню тяжкості.

Близько 19.00 23 листопада в м. Олевськ, по вул. Свято - Миколаївській, 67, водій автомобіля Рено, мешканець м. Олевськ, 1979 р.н., здійснив наїзд на пішохода, який вийшов на проїзну частину із за автомобіля, що їхав на зустріч. Внаслідок ДТП чоловік, особа якого встановлюється, від отриманих тілесних ушкоджень помер в Олевській ЦРЛ.

Близько 18.25 27 листопада на а/д Київ – Чоп в с. Йосипівка, Брусилівського району, водій автомобіля Фольксваген, мешканець м. Кам’янець – Подільський, 1958 р.н., здійснив наїзд на пішохода, мешканця Брусилівського району, 1957 р.н., який перетинав проїзну частину дороги поза пішохідним переходом. Внаслідок ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.

Близько 19.25 29 листопада на 5км а/д Житомир - Сквира в с. Станишівка, Житомирського району, водій автомобіля БМВ-525, мешканець Київської обл., 1969 р.н., рухаючись зі сторони м. Житомира здійснив наїзд на пішохода, мешканку Житомирського району, 1980 р.н., яка перетинала проїзну частину. Внаслідок ДТП жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці пригоди.

Аналіз аварійності на шляхах свідчить, що абсолютна більшість пригод трапляється внаслідок нехтування учасниками руху елементарних норм, що передбачаються діючими правилами дорожнього руху. Пішоходи переходять проїжджу частину в непередбачених для цього місцях, на забороняючий сигнал світлофора. Водії зловживаючи швидкісними режимами, рядністю і нехтуючи елементарною культурою створюють на шляхах аварійні ситуації, що можуть перетворитися в трагедію.
Майже щодня надходять повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів різних вікових категорій. Спитаємо чому? Що стає причиною безпечної поведінки на дорозі? Незнання правил дорожнього руху або їх невиконання? Чи кожен переходячи вулицю в невстановленому місці або на червоне світло світлофора думає, що біда його обмине? Нажаль в більшості випадках трапляється інакше.

Випадки фатальні. Їх важко передбачити, але їм можна запобігти. Адже це трапляється на дорозі, де діють закони дорожнього руху, які написані кров’ю і вони потребують до себе відповідної поваги, бо вони ”виносять вирок” тим, хто їх зневажає.

Більшість наїздів на пішоходів трапляється в темну пору доби. Це також являється одним з основних факторів, які сприяють трагедіям на дорогах. Тож слід пам’ятати, що з настанням сумерків необхідно бути максимально пильними та обережними. Рухатися треба тротуарами, а якщо вони відсутні по краю проїзної частини, назустріч транспорту. В одязі повинні бути світлоповертаючі елементи, білий колір. Насамперед люди повинні зрозуміти, що Правила дорожнього руху – це суворий Закон дороги, дотримуючись якого, вони захищають себе від того, що зветься нещасним випадком, захищають себе від лиха. Слід пам”ятати, що наїзд на пішохода в будь-якому випадку має тяжкі наслідки, так як від удару транспортного засобу перш за все страждає людина.

Шановні пішоходи! Не будьте безпечними і легкодумними на вулиці. Саме незначне порушення Правил дорожнього руху може призвести до дорожньо-транспортної пригоди. Виявляйте уважність і обачність при переході вулиці Не виходьте раптово на проїзну частину вилиці. Переходьте вулицю на позначених пішоходних переходах або там де рух регулюється світлофором чи регулювальником. Не намагайтесь переходити її поблизу транспорту, який рухається. Якщо з вами знаходяться діти, не залишайте їх без нагляду, сильно тримайте їх за руку. Пам’ятайте, що різко автомобіль зупинити неможливо і ваша неочікувана поява перед транспортом може призвести до невиправної біди.

Державтоінспекція нагадує, що згідно нового законодавства з 17.11.2008 року сума штрафу за порушення Правил дорожнього руху пішоходами становить ві 51 до 85 гр. Ті самі порушення, вчинені особами, які перебувають у стані сп'яніння, - тягнуть за собою накладення штрафу від 136 до 170 грн. Порушення, що спричинили створення аварійної обстановки, - тягнуть за собою накладення штрафу від 170 до 255 грн. або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

УВАГА! Відповідно до ст. 308 КУпАП, у разі несплати накладеного штрафу впродовж 15 діб, його розмір збільшується вдвічі.

УДАІ УМВС України в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Сьогодні 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Сьогодні 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення