Прокуратура Житомирщини запровадила особистий прийом громадян із застосуванням Skype-зв’язку

Прокуратура Житомирщини запровадила особистий прийом громадян із застосуванням Skype-зв’язку

31.01 20:13    
У вівторок, 31 січня 2017 року, заступник прокурора Житомирської області Віталій М’якішев провів брифінг із журналістами з питань удосконалення особистого прийому громадян, під час якого вперше здійснено прийом громадян із застосуванням інтернет-технологій – Skype-зв’язку.

Розпочинаючи зустріч із журналістами, Віталій М’якішев зауважив, що, попри законодавчі зміни, які діють вже більше двох років щодо визначення повноважень органів прокуратури, значна кількість жителів області звертається до відомства з питаннями, вирішення яких вже не відноситься до компетенції органів прокуратури. Водночас, у системі державних органів, робота яких пов'язана з розглядом звернень громадян, органи прокуратури посідають одне з чільних місць.

Заступник прокурора області наголосив, що процес реформування органів прокуратури зумовлює потребу переосмислити прийом громадян, як важливий напрям роботи відомства. Перегляд ставлення до місця роботи і ролі прокурора з розгляду звернень громадян також продиктований умовами сьогодення. Оскільки, саме від якості, оперативності та законності прийнятих рішень, реального поновлення порушених прав громадян залежить формування позитивної думки громадськості про роботу відомства.

Віталій Мякішев підкреслив, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко неодноразово звертав увагу прокурорсько-слідчих працівників на нагальну потребу підвищення довіри людей до органів прокуратури. Цього можна досягти лише завдяки ефективній щоденній роботі з поновлення законності та порушених прав громадян і держави, гласності та удосконаленню такого важливого напряму роботи, як прийом громадян.

«Саме тому, обговоривши це питання, ми вирішили використати нову інтернет-активну форму спілкування громадян із органами прокуратури. Зокрема, для відкритого, прозорого, зручного спілкування жителів області, особливо віддалених районів, та результативного розгляду їх звернень, запроваджено дистанційний особистий прийом керівництвом прокуратури області в режимі Skype-зв’язку. Особливо такий зв'язок є сприятливий для громадян з обмеженими фізичними можливостями, адже зекономить їх час і кошти, пришвидшить у стислі строки розгляд їх звернень», - розповів Віталій Мякішев.

А щоб переконатися у зручності та ефективності нововведення, заступник прокурора області відразу провів особистий прийом жителя м. Андрушівки. Пенсіонер, інвалід 1-ї групи М.В. Бруцький звернувся на особистий прийом стосовно можливих неправомірних дій посадових осіб управління пенсійного фонду України в Андрушівському районі (відрахування раніше зайво виплаченої пенсії на суму понад 7,5 тис грн).
Під час особистого прийому Віталій Мякішев вислухав проблему, з якою зіткнувся пенсіонер, уточнив деталі та відразу надав роз’яснення чинного законодавства.

Варто додати, що перший Skype-зв’язок був забезпечений заступником прокурора Бердичівської місцевої прокуратури та відбувався у приміщенні колишньої прокуратури Андрушівського району.

Підсумовуючи брифінг із журналістами, Віталій Мякішев звернувся з проханням донести до жителів області інформацію про запровадження нової, зручної та вигідної для жителів області форми особистого прийому громадян керівництвом прокуратури Житомирської області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення