Начальник поліції Житомирщини розповів депутатам обласної ради про результати роботи

Начальник поліції Житомирщини розповів депутатам обласної ради про результати роботи

06.04 13:28    
6 квітня на засідання сесії Житомирської обласної ради депутати одним з питань розглянули результати діяльності Головного управління Національної поліції в Житомирській області. Керівник ГУНП В’ячеслав Печененко детально відповів на запитання під час обговорення, а його підсумком стала пропозиція підготувати звернення до органів влади щодо сприяння у роботі поліції.

Інформацію про результати діяльності Головного управління Національної поліції в Житомирські області було попередньо розглянуто під час роботи у відповідному комітеті обласної ради. Відтак депутати прийняли рішення взяти її до відома, а особисто керівникові поліції задали низку питань щодо останніх резонансних подій та актуальних проблем правопорядку.

Так, народні обранці цікавились підставами для діяльності гральних закладів у смт. Пулинах, обставинами загоряння сміттєзвалища обласного центру, заходами поліції щодо фактів появи львівського сміття в регіоні, припинення самогоноваріння у м. Коростені, шахрайством з 7 тоннами дизельного пального у смт. Попільні, структурними та кадровими змінами у поліції та іншими питаннями.

Зокрема, В’ячеслав Печененко повідомив, що на підставі висновків фахівців УДСНС щодо пожежі 3 квітня 2017 на сміттєзвалищі через підпал поліцією розпочато кримінальне провадження за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

- Ми вийшли зі стану реформування поліції і нині працюємо на стабільність і практичний результат у забезпеченні безпеки людей та правопорядку у державі, - наголосив керівник ГУНП. – У сільській місцевості та невеличких містах акцент зроблено на групи швидкого реагування і для їх належного матеріально-технічного оснащення, у першу чергу, необхідні транспортні засоби. Ми очікуємо, що найближчим часом отримаємо їх певну кількість із уже зроблених закупівель Міністерством внутрішніх справ. Також нині у нас проходять навчання дільничні офіцери поліції та оперативники. Найближчим часом заплановано набір сержантського складу до стройових підрозділів.

Також начальник поліції області розповів, що для контролю за ситуацією у північних районах Житомирщини для недопущення незаконного видобутку бурштину постійно залучається близько 300 працівників поліції та Нацгвардії. Водночас на ГУНП нині покладено і додаткові функції щодо забезпечення безпеки судочинства, а відтак працівники відділів та відділень поліції здійснюють охорону та пропускний режим приміщень судів. Це також вимагає виділення додаткових кадрових резервів, що, звісно, не на користь виконанню безпосередніх завдань із попередження, розкриття та розслідування правопорушень.
Озвучили депутати і наявні приклади співпраці з поліцією та її позитивний результат.

Завершуючи виступ, начальник ГУНП В’ячеслав Печененко запевнив, що при належній підтримці депутатів всіх рівнів та органів місцевого самоврядування поліція Житомирщини і надалі забезпечить законність, правопорядок, дотримання прав і свобод громадян та виконуватиме основне завдання – «Служити і захищати».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення