Житомирською митницею ДФС видано майже 6000 сертифікатів форми EUR.1

Житомирською митницею ДФС видано майже 6000 сертифікатів форми EUR.1

21.05 12:26    
Для того, щоб підтвердити що товар був дійсно виготовлений в Україні, необхідно дотримуватись певних умов. На сьогодні Житомирська митниця ДФС безкоштовно надає документи для експорту в ЄС – це статус «уповноваженого експортера» та сертифікати походження EUR1. Для того, щоб продавати свої товари в ЄС з застосуванням зменшеної ставки мита чи без застосування мита, українські компанії повинні отримати статус «уповноваженого експортера» та сертифікати походження EUR1. Можна виділити три категорії експортерів до ЄС:

Великі експортери, яким не потрібні сертифікати - «уповноважені експортери». Це компанії, які працюють регулярно і добросовісно, але вони повинні самостійно контролювати, чи відповідають їхні товари умовам пільгового режиму, і зберігати відповідну документацію. Оскільки в зоні діяльності Житомирської митниці ДФС в експорті переважає сировина, походження якої можна легко перевірити, шести великим підприємствам вже надано статус уповноваженого експортера.

Середнім експортерам потрібно отримувати сертифікати EUR1, оскільки поставляють товари не регулярно, невеликими обсягами, термін дії сертифікату 4 місяці. Якщо немає сертифікату, то експортер спочатку ввозить товар і платить мито, а потім подає в митний орган сертифікат, і йому мито повертають. Відсутність сертифікату не впливає на швидкість проходження на митниці, сертифікат дається на партію товарів.

Наше митне законодавство близьке до Європейського, Митний кодекс відповідає європейській практиці, про це свідчить, що на сьогодні Житомирською митницею ДФС видано 5600 сертифікатів форми EUR.1, з яких у цьому році 1457, відповідно до Угоди про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ (Республіка Ісландія, Князівство Ліхтенштейн, Королівство Норвегія, Швейцарська Конфедерація), Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом (Польща, Румунія, Німеччина, Болгарія, Латвія, Греція), Угоди з про вільну торгівлю з країнами СНД (Республіки Білорусь, Молдова та Грузія).

Сертифікати «EUR.1» отримали експортери товарів: лісоматеріали та вироби з них, металеві драбини з чорних металів, прасувальні дошки, швейні вироби, виготовлені з давальницької сировини, труби стальні профільні електрозварювальні з чорного металу, каолін, насіння льону, просо, органічна кукурудза, плоди лохини садової, бруківка із габро, кондитерські вироби, сік яблучний та інші.

Також, Житомирською митницею проводиться оформлення товарів відповідно до Угоди про вільну торгівлю з країнами СНД. Товари надходять Республіки Білорусь, Молдови, Грузії. Основним постачальником товарів є Республіка Білорусь, основним товаром є «бітум дорожній», також керамзит, кондитерські вироби, сіль, портландцемент, парафінова емульсія «БелВакс», плитка керамічна, тканина льняна.

Дрібним експортерам, при експорті партії вартістю до 6000 євро сертифікат EUR1 не потрібен.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення