Прийнявши 63 рішення, 11 сесія обласної ради завершила свою роботу

25.05 16:16    
Завершила роботу 11 сесія Житомирської обласної ради, у ході якої були внесені зміни до Регламенту роботи обласної ради, до перспективного плану формування територій громад Житомирської області, розглянуто ряд питань комунальної власності, зокрема, депутати створили два нових підприємства.

Також депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2017 рік, розподіливши 105, 550 тис. грн. вільних залишків бюджетних коштів загального фонду обласного бюджету. Кошти спрямовані на потреби районів і міст області.

Прийнято на сесії ряд звернень до центральних органів влади.

Зокрема, депутатський корпус звернувся до Кабінету Міністрів України, Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо законодавчого врегулювання проблемних питань, які виникають у процесі утворення об’єднаних територіальних громад. Депутати наголошують на доцільності врегулювання на законодавчому рівні питання, яким чином визначатиметься частка кожної громади щодо об’єктів, які задовольняють спільні потреби територіальних громад району.

Одноголосно депутати підтримали звернення Баранівської районної ради до Міністерства екології та природних ресурсів України, Генеральної прокуратури України щодо неприйняття заходів по запобіганню ситуації щодо систематичного забруднення річки Хомора. У зверненні наголошується на необхідності вжиття оперативних заходів щодо встановлення джерел забруднення річки Хомора на території Хмельницької області та припинення самого факту забруднення. Також депутати вважають за необхідне провести моніторинг поверхневих вод річки Хомора на кордоні із Житомриською областю і несанкціонованих місць скиду з очисних споруд ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика».

Загалом на сесії було прийнято 63 пішення. Голова обласної ради Володимир Ширма наголосив на важливості прийнятих рішень, особливо щодо створення комунальних підприємств.

«На сьогодні проблема – відходи каменеобробної промисловості, які несанкціоновано вивозяться, скидаються у водойми, лісопосадки. Ми ж хочемо не лише побороти це явище, а й створити робочі місця, мати додаткові надходження до бюджету. Думаю, що окрім утилізації,в майбутньому підприємство займатиметься переробкою пульпи на будівельні матеріали», - зазначив голова обласної ради під час спілкування з пресою.

Прес-служба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення