На Житомирщині ювенальні прокурори заявили до суду позовів на суму понад 700 тис грн

30.06 17:19    
З початку цього року органами прокуратури області на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства до суду пред’явлено 14 позовних заяв на загальну суму понад 700 тис грн.

Про це повідомила у п’ятницю, 30 червня 2017 року, на брифінгу із журналістами начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Оксана Кайданович.

«Заявлені позови в основному стосуються порушень вимог чинного законодавства з питань державної та комунальної власності. Таких усього 13 позовів на загальну суму майже 500 тис грн. Площа нерухомого майна, щодо якої пред’явлено позови, складає майже 2,5 тис. кв. м. Один позов стосується порушень у бюджетній сфері – завищення ціни на суму понад 230 тис грн при здійсненні закупівлі електрообладнання для загальноосвітньої школи м. Житомира», - уточнила Оксана Кайданович.

На Житомирщині ювенальні прокурори заявили до суду позовів на суму понад 700 тис грн


Керівник відділу обласного відомства додала, що за результатами розгляду позовних заяв судами постановлено 7 рішень про задоволення позовних вимог прокурора. Зокрема, задоволено позов у сфері земельних відносин щодо визнання недійсним договору про спільну діяльність та повернення Бердичівському вищому професійному училищу земель загальною площею 125 га, вартістю 2,5 млн грн.

Також прокурорами захищено права неповнолітнього про визнання права власності в порядку спадкування на земельну ділянку вартістю 24, тис. грн. Задоволено позов і про визнання протиправним та скасування рішення сесії Романівської районної ради «Про реорганізацію Товщанської ЗОШ І-ІІ ступенів», у результаті чого поновлено права 36 дітей на навчання у рідному селі.

На брифінгу йшлося і про таке актуальне питання, як усиновлення дітей іноземними громадянами.

Оксана Кайданович зазначила, що минулого року ювенальними прокурорами забезпечено участь у розгляді судами справ про усиновлення 11 дітей громадянами інших держав. Порушень вимог закону під час усиновлення не виявлено.

«Відповідно до статті 287 Сімейного кодексу України, якщо діти усиновлені іноземцями і проживають за межами України, відповідна консульська установа за дорученням Міністерства закордонних справ України веде облік цих дітей і здійснює нагляд за дотриманням їхніх прав до досягнення ними вісімнадцяти років.
Направлення усиновителям у той чи інший інтернатний заклад, в якому перебуває дитина, яка має право бути усиновленою, а також згоду на усиновлення, надає Міністерство соціальної політики України», - роз’яснила ювенальний прокурор.

На брифінгу журналістам повідомлено про результати роботи і з інших напрямів діяльності у сфері захисту прав і свобод дітей, також надано відповіді на усі запитання.

«Попри внесення певних змін до законодавства щодо обмеження функції прокуратури, ювенальні прокурори області, у визначених законодавством межах, продовжують діяльність щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства», - підсумувала зустріч із журналістами Оксана Кайданович.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення