«Ефективна верифікація проектних пропозицій бюджету участі – це запорука їх якісної реалізації», - Василь Шевченко

«Ефективна верифікація проектних пропозицій бюджету участі – це запорука їх якісної реалізації», - Василь Шевченко

03.07 13:09    
99 проектних пропозицій бюджету участі, поданих у цьому році проходять верифікацію виконавчих органів міської ради. Це питання розглядали на засіданні координаційної ради бюджету участі 30 червня ввечері.

Наразі 99 проектів вже опрацювали управління по зв’язках з громадськістю та юридичний департамент. Надалі триватиме верифікація всіх проектів у департаменті містобудування та земельних відносин і департаменті бюджету та фінансів міської ради, потім вивчатимуть та писатимуть свої зауваження профільні органи.

«Верифікація має показати слабкі сторони проектних пропозицій, і необхідна для доопрацювання ініціатив. Дедлайн - 31 липня, до того часу всі зауваження мають бути проаналізовані та зведенні у спеціальні таблиці. Далі ми маємо прийняти рішення про допуск до голосування цих проектних пропозицій», - наголосив Сергій Намеснік, голова координаційної ради бюджету участі.

Члени координаційної ради звернули увагу представників виконавчих органів ради на необхідність посиленої уваги до процесу верифікації, аби уникнути проблем із реалізацією проектів, які будуть впроваджуватись в наступному році.

«Ефективна верифікація проектних пропозицій бюджету участі – це запорука їх якісної реалізації. Сьогодні ми бачимо низку проблем, які виникли в процесі впровадження проектів 2016 року. Це результат неякісної верифікації. Ми маємо досвід підготовки минулого року, який важливо використати сьогодні», - переконував Василь Шевченко, член координаційної ради бюджету участі.

Крім питання перевірки ініціатив координаційна рада розглянула питання висвітлення інформації про реалізацію проектів минулого року, так і процесу формування проектних пропозицій цього року.

«Важливо донести до житомирян інформацію про етапи впровадження бюджету участі. Якщо зараз триває верифікація, то потрібно пояснювати для чого вона потрібна. Далі буде йти агітація за проекти, тут важливо розповідати про кожен проект, про автора та, який ефект дасть реалізація ініціативи», - розповів Андрій Шелестюк, член координаційної ради бюджету участі.

Особливу увагу члени ради звернули на питання про проекти в парках міста, які минулого року зняли з голосування, адже передбачалась розробка концепції розвитку парків. Цього року автори проектів свої ініціативи не подавали, тому члени ради вирішили долучити їх до процесу верифікації своїм рішенням.

«Минулого року людям не дали можливість винести свої проекти на голосування. Зараз ці житомиряни зневірились у проекті бюджет участі. Ми не маємо права знову розчарувати людей. Ми маємо долучити їх проекти до верифікації, якщо ініціативи пройдуть її, то потім винести на голосування», - переконував Дмитро Тимофієнко, секретар координаційної ради бюджету участі.

Наступне засідання координаційної ради має відбутись за два тижні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення