Прокуратурою Житомирщини забезпечено участь у розгляді понад 50 адмінпротоколів, пов’язаних із корупцією

11.07 16:03    
Органами прокуратури Житомирської області з початку року забезпечено участь у розгляді судами 53 адмінпротоколів, пов’язаних із корупцією. За результатами їх розгляду до адміністративної відповідальності притягнуто 29 посадовців, щодо яких застосовано штрафи на загальну суму понад 53 тис грн.

Прокуратурою Житомирщини забезпечено участь у розгляді понад 50 адмінпротоколів, пов’язаних із корупцією


Про це у вівторок, 11 липня 2017 року, повідомив на брифінгу начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Віталій Ольховий. Він додав, що з початку року у цілому правоохоронними органами області за фактами адміністративно-караної корупції складено та скеровано до суду 111 протоколів.

«У зв’язку із законодавчими змінами - початком діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції (15.08.2016), органи прокуратури втратили повноваження щодо складання протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Водночас матеріали за виявленими прокурорами фактами правопорушень у цій сфері скеровуються для вжиття заходів до уповноваженого органу, яким на території області є Управління захисту економіки Національної поліції України», - роз’яснив Віталій Ольховий.

Керівник відділу повідомив журналістам, що органи прокуратури області активно використовують передбачене ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» право на ініціювання проведення службових розслідувань. Зокрема, цьогоріч органам державної влади та місцевого самоврядування, юридичним особам публічного права прокурорами внесено 73 подання з вимогою встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов’язаних з корупцією. За результатами розгляду внесених документів до дисциплінарної відповідальності притягнуто 45 посадових осіб.

На брифінгу йшлося і про виявлення фактів неналежного виконання посадовими та службовими особами вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо фінансового контролю та вжиття заходів прокурорського реагування на їх усунення.

Системне опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також інших відкритих джерел та баз даних у мережі Інтернет засвідчило непоодинокі випадки невиконання посадовцями вимог законодавства щодо своєчасної подачі електронних декларацій тощо.

«З вимогою проведення за встановленими фактами службових розслідувань з початку року органами прокуратури внесено 18 подань, з яких 10 розглянуто», - навів цифри Віталій Ольховий.

Прокурор також зауважив, що поширений характер мають місце порушення вимог чинного законодавства щодо неповного відображення посадовцями у деклараціях відомостей про об’єкти нерухомості. На зазначені порушення внесено 10 подань з вимогою призначення та проведення службових розслідувань з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконання вимог антикорупційного законодавства.

Також на брифінгу називалися й інші виявлені факти корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень, більше про це – у наступних повідомленнях.

Прокуратурою Житомирщини забезпечено участь у розгляді понад 50 адмінпротоколів, пов’язаних із корупцією

Прес-служба прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення