Прокуратура Житомирщини протидіє корупційним проявам спільно із Всеукраїнським рухом «Під контролем»

Прокуратура Житомирщини протидіє корупційним проявам спільно із Всеукраїнським рухом «Під контролем»

12.07 14:59    
Органами прокуратури області з початку цього року за результатами опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зареєстровано 13 кримінальних проваджень за ст. 366-1 (умисне неподання суб’єктом декларування відповідної декларації) КК України.

Про це повідомив журналістам начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Віталій Ольховий. Він додав, що на даний час 3 кримінальні провадження розслідувано органами поліції та з обвинувальним актом направлено до суду для розгляду по суті.

«Голова Брусилівської районної ради, яку у 2017 році вже було покарано за вчинення адмінправопорушень, пов’язаних з корупцією, за ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП, знову порушила вимоги ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції». Зокрема, умисно не подала вчасно декларацію про доходи особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік шляхом її заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції», - навів конкретний приклад Віталій Ольховий.

Відомості про правопорушення Коростишівською місцевою прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 366-1 КК України. Наразі триває досудове розслідування.

Керівник відділу прокуратури області зауважив, що найпоширенішим порушенням Закону України «Про запобігання корупції» є недотримання посадовими та службовими особами вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Переважна більшість притягнутих до адмінвідповідальності осіб за статтею 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) - депутати місцевих рад.

Беручи участь у прийнятті сесіями місцевих рад рішень з питань, пов’язаних з наданням собі чи близьким особам у власність або користування землі, виплати премій, укладення договорів, депутати ігнорують вимоги Закону щодо повідомлення про реальний конфлікт інтересів, що виникає у зв’язку з наявністю приватного інтересу та заборони прийняття рішень у цих умовах.

Віталій Ольховий також повідомив, що прокуратурою області налагоджено співпрацю із громадськими організаціями, які об’єднались у Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем».

«Протягом 2016-2017 років органами прокуратури області опрацьовано 21 інформаційну довідку Всеукраїнського руху. За наслідками їх розгляду складено 3 адміністративні протоколи за порушення законодавства про закупівлі та один протокол, пов'язаний з корупцією. Також внесено 3 подання у порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» та направлено 5 листів про усунення порушень законодавства про закупівлі», - поінформував про результати співпраці начальник відділу прокуратури області.

Підсумовуючи зустріч із журналістами, Віталій Ольховий наголосив, що органи прокуратури і надалі займатимуть принципову позицію щодо протидії корупційним проявам, використовуючи повною мірою надані чинним законодавством повноваження.

Додатково. З початку року Управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України, за погодженням з органами прокуратури, складено та направлено до суду 62 протоколи про вчинення адмінправопорушень, пов’язаних з корупцією, за ст. 172-7 КУпАП. На даний час 24 протоколи розглянуто з притягненням винних осіб до встановленої законом відповідальності. До правопорушників застосовано стягнення у виді штрафів.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:18
Львів отримав 10 нових трамваїв за підтримки Європейськ ...
Сьогодні 00:10
Тарас Висоцький: Українські аграрії потребують підтримк ...
Сьогодні 00:09
Слідчі Тернополя затримали продавця наркотиків й оголос ...
Сьогодні 00:06
На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, о ...
Сьогодні 00:02
На Київщині правоохоронці скерували до суду обвинувальн ...
Сьогодні 00:09
Європейська Комісія схвалила План для Ukraine Facility
Сьогодні 00:07
Верещук взяла участь у засіданні Політичного комітету Р ...
Сьогодні 00:05
Університетські лікарні двох медзакладів вищої освіти з ...
Сьогодні 00:03
Рахівчанин намагався переправити через кордон 35-річног ...
Сьогодні 00:01
У Мінінфраструктури обговорили відновлення енергосистем ...
Вчора 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення