921 тисяча житомирян у 2008 році хворіла

Майже мільйон житомирян у 2008 році хворіла

22.04 16:07    
З метою дослідження доступності для населення послуг охорони здоров’я, ліків та медичних товарів, а також отримання інформації щодо рівня захворюваності, Головним управлінням статистики було проведене вибіркове опитування осіб, які входили до складу домогосподарств, що брали участь у вибірковому обстеженні умов їх життя.

Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в Головному управлінні статистики, у 2008 році кількість осіб, які повідомили про те, що хворіли, зменшилась проти попереднього року на 0,2% і становила 921 тисячу або 72% всього населення області. Кожен третій респондент мав хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Серед них третина хворіла на гіпертонію та серцеві захворювання. Кожна восьма особа мала артроз або артрит (у т.ч. ревматоїдний), кожна дев’ята – хронічний бронхіт, емфізему легенів. Майже кожна чотирнадцята особа хворіла на виразку шлунку або 12-палої кишки.
За даними опитування частка домогосподарств області, в яких хто-небудь з членів потребував медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя, була майже на рівні 2007 року і становила 96%. Разом з цим кількість тих, хто повідомив про звернення за медичною допомогою, збільшилась на 57 тисяч осіб. Серед них 91% відвідали поліклініку, кожна десята особа - стоматолога у державній медичній установі, 9% - сімейного лікаря в поліклініці. 5% жителів області скористалися швидкою медичною допомогою. Скористалися послугами приватного стоматолога 3%, до народного цілителя, гомеопата, знахаря, екстрасенса звернулися 2% мешканців. До платної медичної установи або приватно практикуючого лікаря звернулися біля двох відсотків населення.

Свій останній візит до лікаря троє опитаних з п’яти здійснили через хворобу або проблему зі здоров’ям. Проходила профілактичний огляд в останній свій візит кожна третя особа, звернулися до лікаря через нещасний випадок або травму 3% респондентів, за отриманням документу, сертифікату, листа-довідки - 2% та 1% населення в останній свій візит поновлювали рецепти.
У 2008 році у мешканців області проблем з придбанням ліків та медичного приладдя, відвідуванням лікарів, здійсненням протезування, проведенням медичних обстежень, отриманням лікувальних процедур не виникало. Разом з цим дві тисячі домогосподарств області не змогли пролікуватися у стаціонарі. Основною причиною недоступності зазначеної медичної допомоги респонденти назвали високу її вартість.

А серед осіб, які перебували на стаціонарному лікуванні, 85% брали з собою до лікарні медикаменти, третина - постільну білизну, дві третини – їжу. Нічого з перерахованого не брали у лікарню лише 7 відсотків хворих.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення