Як житомиряни за добу "подарували" шахраям близько 60 тис грн

27.10 23:27    
26 жовтня до поліції звернулось 4 жителів обласного центру із заявами про ошуканство. Суми, що втрачені заявниками через невиправдану довірливість, від 5 тисяч до 30 тисяч гривень. Розпочато розслідування.

56-річний житомирянин працює охоронником і щоб легше добиратись до роботи вирішив придбати мопед. На одному з відомих сайтів знайшов оголошення із прийнятною для нього ціною на бажаний скутер. Однак усна угода із продавцем, укладена у телефонній розмові, виявилась аферою. Чоловік перерахував на вказаний співрозмовником рахунок майже 5 тисяч гривень, однак техніку не отримав. Тепер номер продавця поза мережею, інших відомостей про нього заявник не має.

3 тисячі доларів США сплатив 24-річний житель обласного центру жінці, про яку знає лише її ім’я, за надання допомоги в оформленні візи для виїзду за кордон. Однак жодних обіцяних документів чоловік не отримав і за два роки потому та звернувся до поліції.

В іншу пастку потрапила ще одна житомирянка. Заявниці зателефонував незнайомець, який назвався працівником банку, і переконав виконати певні маніпуляції на банкоматі під приводом необхідності розблокування її картки. Довірившись телефонному співрозмовнику, жінка відповіла на всі його питання, тим самим повідомивши реквізити рахунку та інші конфіденційні відомості. У результаті за кілька хвилин втратила 15 тисяч гривень.

Відносно новою і менш поширеною є схема ошуканства, в яку повірив 73-річний пенсіонер. Незнайомка прийшла до його квартири і переконавши, що вона за дорученням його дружини, змусила обміняти гроші. Пенсіонер повірив жінці, яка розповіла переконливу історію та залишила 200 доларів (як згодом з’ясувалось, сувенірних), а натомість взяла 30 тисяч гривень.

Нині за кожним із цих фактів розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та тривають заходи для встановлення осіб ошуканців.

Водночас поліцейські застерігають жителів області: не будьте легковірними у фінансових питаннях. При будь-яких діях з коштами необхідно бути максимально уважними та обережними. Усі описані схеми шахрайств набувають все більшого поширення, тож повідомте про них своїх рідних, друзів та колег, аби уникнути неприємностей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення