У Житомирі підліток займався гоп-стопом

У Житомирі підліток займався гоп-стопом

08.02 10:36    
Кілька днів тому на одній з вулиць обласного центру невідомий побив і обібрав пізнього перехожого. 6 лютого винуватця розшукали оперативники Управління карного розшуку ГУНП та міського підрозділу кримінальної поліції. Триває досудове розслідування.

4 лютого до Житомирського відділу поліції звернувся 25-річний житомирянин із заявою про пограбування. За словами чоловіка, напередодні пізно увечері він повертався додому після дружніх посиденьок з товаришами. На одній з вулиць раптом відчув, як хтось його вдарив, а потім побачив нападника, який похапцем зірвав з його шиї золотий ланцюжок з хрестиком, а з руки – вартісний годинник. Також нападник викрав гаманець з грошима і банківськими картками та документами.

Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) ККУ. У рамках кримінального провадження поліція розпочала комплекс заходів, направлених на розкриття вказаного злочину.

Серед здійсненого – вивчення записів з камер відеоспостереження, відпрацювання точок можливого збуту викраденого майна та перевірка осіб, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за подібні злочини або потрапляли у поле зору правоохоронців за інші правопорушення.

У результаті оперативники встановили причетність до грабежу 17-річного житомирянина. За місцем його проживання було виявлено частину відібраних у заявника речей. Сам молодик свою вину визнав і пояснив, що пішов на злочин заради легкого заробітку, а нетверезий стан випадкового перехожого лише додав йому впевненості.

Усі обставини з’ясовуються у ході подальшого досудового розслідування. За чинним законодавством парубку може загрожувати від 4 до 6 років позбавлення волі.
Водночас правоохоронці зазначають, що ситуації, коли нетверезі громадяни стають об’єктами вуличних злочинів, не є рідкістю. Користуючись станом своїх жертв, коли ті в силу обставин вже безпорадні, грабіжники зухвало відбирають у них гроші та інші цінні речі. Зазвичай, поки потерпілий прийде до тями і протверезіє, зловмисникам вдається замісти сліди.

Відтак поліція нагадує житомирянам про заходи безпеки:
– повертаючись додому увечері, обирайте освітлені маршрути руху, у разі потреби заздалегідь домовтесь, щоб вас зустрічали рідні, або скористайтесь послугами таксі;
– не ризикуйте вступати у контакт з незнайомими та малознайомими особами, тим більше чаркувати з ними, адже під дією алкоголю ваш опонент враз може перетворитися на лиходія, а ви – на жертву звичайного зловмисника;
– щоб не привабити увагу потенційного грабіжника, намагайтеся не носити в руках цінних речей, як от гаманці зі значною сумою грошей, мобільні телефони, документи тощо, особливо якщо ви знаходитеся у малолюдних місцях у вечірній час доби;
– пізно увечері жінкам не варто привертати увагу сторонніх осіб до своїх прикрас. Їх краще сховати під одягом або взагалі зняти. Також не рекомендується носити гроші й коштовності у сумочці: покладіть їх у внутрішню кишеню одягу;
– якщо ви мешкаєте у багатоповерховому будинку, поспілкуйтеся з жителями вашого під’їзду та разом подбайте про те, щоб у ньому завжди були достатньо освітлені сходинкові майданчики.
Якщо ж вам все ж таки не вдалося уникнути зустрічі з грабіжником, негайно зверніться до найближчого пункту поліції, адже, як показує практика та досвід, 75% вуличних злочинів розкриваються настільки ж оперативно, наскільки швидко ви повідомите правоохоронців про подію.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення