У Житомирських ОТГ з’являться сучасні ЦНАПи

01.03 18:23    
У Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, відбулась інформаційна сесія для представників ОТГ з роз’яснень алгоритму відбору громад, де Програма наддасть підтримку у створенні ЦНАП.
У Житомирських ОТГ з’являться сучасні ЦНАПи

«Цього року ми маємо відібрати 150 громад, яким допоможемо створити ЦНАП, навчити команду якісно надавати адміністративні послуги та запустити нову установу. Алгоритм відбору складний, але це є запорукою того, що громади які його пройдуть дійсно матимуть можливість надавати публічні послуги на якісно новому рівні», - розповів Роман Матвійчук, експерт Програми «U-LEAD з Європою».

Такі сесії експертів Програми «U-LEAD з Європою» щодо участі у Фазі впровадження відбуваються у 22 областях України, за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Мета заходу – ознайомити представників ОТГ та інших органів місцевого самоврядування з Програмою «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг, результатами Початкової фази, пропозиціями Фази впровадження, умовами участі у Програмі.

«У Житомирській області 45 громад. По країні цього року Програма «U-LEAD з Європою» планує створити 150 ЦНАП. Тому наші громади можуть розраховувати на 15, але для цього варто активно та якісно відпрацювати на відборі. Ми будемо допомагати та супроводжувати ОТГ у цьому процесі», - підкреслив Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.
У Житомирських ОТГ з’являться сучасні ЦНАПи

У Житомирських ОТГ з’являться сучасні ЦНАПи

В рамках реалізації Фази впровадження буде здійснена підтримка створення/модернізації ЦНАП в ОТГ та в громадах-потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективними планами). Загальна кількість Учасників Програми до 2020 року складе до 600 (з урахуванням 26 ЦНАП Початкової фази) і вони будуть відібрані у чотирьох раундах. В рамках першого раунду буде відібрано до 150 Учасників. Детальна інформація, правила та заявка на участь в Програмі буде опублікована на сайті https //tsnap.ulead.org.ua/ до 4 березня. Термін прийму заявок на участь в першому раунді – до 31 березня 2018 року.

«Реформа децентралізації кардинально змінює якість життя в громадах. Сьогодні є державна підтримка процесу формування ефективної мережі сільських амбулаторій, центрів безпеки, освітньо-культурних просторів та Центрів надання адміністративних послуг у громадах. І саме ЦНАП стане яскравим прикладом цих змін, який наблизить публічні послуги до населення», - розповіла Лілія Попова, начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення