Житомирянка з перекладача англійської стала поліцейським і виборола першість на Чемпіонаті Європи з кунгфу

25.04 12:49    
З 2017-го року Майстер спорту України Вероніка Кратюк поповнила лави правоохоронців Житомирщини і відтоді працює у територіальному підрозділі поліцейським сектору реагування патрульної поліції. 14 квітня правоохоронниця у складі збірної України виборола першість на Чемпіонаті Європи з кунгфу, перемігши росіянку. З успіхом і побажаннями подальших яскравих звершень поліцейську привітали керівники та колеги.
Житомирянка з перекладача англійської стала поліцейським і виборола першість на Чемпіонаті Європи з кунгфу

Вольова, принципова, амбітна, цілеспрямована і сильна особистість, - таке враження справляє на співбесідника 29-річна капрал поліції Вероніка Кратюк, поліцейський сектору реагування патрульної поліції Андрушівського ВП ГУНП Житомирщини. Серйозна, відповідальна, дружелюбна, товариська, - такою знають і поважають її колеги.

– Я по життю боєць. Таке сама в собі виховала і звикла до цього. Маю щоденно працювати над собою, тренувати своє тіло і зміцнюватися духом, не шкодуючи зусиль. Як би тяжко не було, вставай і йди далі! Рук опускати не можна! Це принципи, за якими працюю, живу і які рухають мене уперед. Я хочу і вимагаю більшого від себе, - характеризує сама себе Вероніка.

Як не парадоксально, але з дитинства Вероніка захоплювалася не спортом, а англійською мовою. Тож обрання вишу і, здавалося б, подальшого фаху не складали особливих труднощів і не викликали сумнівів. Дівчина вдало вступила до Житомирського держаного університету ім. І.Я. Франка на факультет іноземної філології. Спорт з’явився у її житті саме тоді, доволі ненав’язливо, як альтернатива заняттям з фізкультури.

– Я обрала для себе секцію з карате. І несподівано зрозуміла, що мені подобається. У мене був результат, мене хвалять, але раптом цього стало мало. Я зрозуміла, що хочу справжньої боротьби, спарингу, хочу відчувати власну силу, бій із суперником і цілковиту перемогу над ним, а не гру у кількість набраних балів, - посміхається Вероніка Кратюк.

Відтак шість років тому дівчина відкрила для себе інший напрям бойових мистецтв – кунгфу – і стала вихованкою гуртка з Ушу Саньда (розділ кунгфу) міського культурно-спортивного центру Житомирської міської ради.

– Багато в чому я зобов’язана своєму тренеру Володимиру Літвінчуку, Майстру спорту з кунгфу. Увесь цей час він вкладав у мене багато зусиль, вірив у мої здібності і підтримував мене у найскладніші періоди. Зневіра змінювалась спортивною злістю і врешті мої участі у різного роду змаганнях увінчувалися перемогами і званнями, - каже сьогоднішня Майстер спорту України та чемпіонка Європи з кунгфу.

Однак поряд із спортивними досягненнями ця неймовірно цілеспрямована дівчина плекала ще одну несподівану мрію: розуміння власної фізичної снаги та внутрішня енергія, загострене почуття справедливості та чесність перевернули з ніг на голову колишні погляди на професійну діяльність. Тож філолог-перекладач зрозуміла, що може бути корисною для інших і допомагати людям. У 2012-му році вона вперше спробувала себе кандидатом на службу в органах внутрішніх справ. Однак за певних обставин ця спроба виявилася невдалою. Дівчину це не зупинило. Вже через п’ять років, здобувши нових спортивних звершень, вона знову випробувала себе на конкурсному відборі у нову поліцію. На цей раз усе вдалося так, як хотіла.

Вероніка Кратюк лише півроку працює поліцейським сектору реагування патрульної поліції Андрушівського відділення поліції. В її обов’язках реагування на повідомлення та виклики громадян, нагляд за безпекою дорожнього руху, патрулювання та реальна допомога тим, хто цього потребує.

Серед іншого молода жінка встигла стати не лише окрасою територіального підрозділу, але й гордістю усієї поліції Житомирщини. Завдяки перемозі у чемпіонаті Європи з кунгфу, про участь Вероніки в якому багато хто з її колег дізнався лише після оголошення приголомшливих результатів.
Житомирянка з перекладача англійської стала поліцейським і виборола першість на Чемпіонаті Європи з кунгфу

– Це був 3-й відкритий Чемпіонат Європи, що проходив у м.Єревані (Вірменія). Я брала участь у ньому у складі збірної України і виступала у розділі Ушу Саньда проти росіянки. Суперниця була на п’ять років старшою за мене, професійною спортсменкою, з доволі серйозною і достойною підготовкою. Однак перемога дісталась мені. І загалом спортсмени нашої збірної – одні із найсильніших. Нам є, ким і чим пишатися, - розповіла чемпіонка Європи з кунгфу Вероніка Кратюк.

У територіальному підрозділі титуловану колегу зустрічали оплесками та дружніми вітаннями. Керівник Андрушівського відділення поліції Ігор Власюк зазначив, що пишається наявністю у своєму колективі відповідальної, добросовісної, цілеспрямованої працівниці, а тепер іще й переможниці європейського Чемпіонату.

Керівник Головного управління Нацполіції Житомирської області В’ячеслав Печененко, особисто вітаючи капрала поліції Вероніку Кратюк, відзначив, що для правоохоронців регіону велика честь мати у своїх рядах спортсменку такого високого рівня.

– Звісно, ми зацікавлені, аби наші працівники були сильні, спортивні, фізично розвинені та дужі, а значить спроможні гідно виконувати службові обов’язки, служити країні та захищати її громадян. Тож з боку Головного управління Нацполіції гарантую усіляку підтримку у розвитку спортивних здібностей Вероніки Кратюк й інших наших колег-спортсменів, які є достойним прикладом для інших поліцейських, - прокоментував В’ячеслав Печененко.

Відтак із побажаннями подальших спортивних перемог і професійних здобутків керівник обласної поліції вручив дівчині почесну нагороду – «Знак пошани ГУНП» та цінний подарунок.

– Я не зупинятимусь. Знаю, що можу більше. Тому після Європи завоюю і світ, - пообіцяла житомирська поліцейська.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Сьогодні 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення