Громадськість Житомира бере в свої руки контроль

Громадськість Житомира бере в свої руки контроль

29.04 14:57    
Як стало відомо Інтернет-порталу Рупор Житомира, сьогодні, 29 квітняі в прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоди презентації програми „Моніторинг роботи приймальних комісій вищих державних навчальних закладів під час вступної кампанії 2009 року”.

За повідомленням Житомирського прес-клубу, в м. Житомир програма реалізується Житомирським обласним центром молодіжних ініціатив з відома Міністерства освіти й науки та Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) за підтримки проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна», який реалізує компанія MSI за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (АМР США) в рамках Порогової програми Корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).Мета програми - забезпечення прозорості і відкритості проведення вступної кампанії 2009 року.

У прес-конференції взяли участь відповідальні секретарі приймальних комісій державних вищих навчальних закладів Житомира, координатор програми у Житомирі Андрій Карташов та експерти з моніторингу О. Чернюк, В. Піньковський, В. Стах та С. Піньковська.

В ході прес-конференції були розглянуті питання щодо особливості вступної кампанії-2009, громадського моніторингу та етапів спостереження під час вступної кампанії до ВНЗ, а також механізми співпраці між ВНЗ та експертами проекту під час моніторингу.

На прес-конференції Андрій Карташов відмітив: „За результатами моніторингу минулого року Житомирські «виші» виглядали непогано з точки зору прозорості вступної кампанії. Особливістю моніторингу в цьому році є проведення екзит-полу при виході абітурієнтів з приймальних комісій (опитування їх щодо збереження відповідності нормативно-правовим актам по прийому документів). Ми . як і минулого року будемо працювати в одній команді з працівниками приймальних комісій ВНЗ, бо наші цілі збігаються.”

Як зауважив Олександр Чернюк:,вступна компанія , як і в минулому році буде тісно пов’язана із результатами ЗНО (цей проект проводиться мережею громадських організацій „ОПОРА”), тож ми запрошуємо журналістів і представників громадських організацій ставати громадськими спостерігачами”

Експерти зауважили також, що вони вже перевірили готовність приймальних комісій усіх трьох державних ВНЗ Житомира до прийому документів від абітурієнтів. Вся необхідна інформація для випускників шкіл вже є на сайтах і на стендах навчальних закладів. Присутні представники приймальних комісій в свою чергу відмітили, що проблемою як і минулого року є невизначеність із кількістю державних місць, яка залежить від МОН, а також велика кількість пільгових категорій вступників. Але відзначили, що в цьому році вже відсутні особливі умови для окремих категорій вступників, існування яких в минулому році викликало широку дискусію серед абітурієнтів та всіх зацікавлених осіб.

Додаткову інформацію про програму можна отримати у Центрі молодіжних ініціатив за телефоном (0412) 41-89-82.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення