Відчуй себе скаутом: завітайте на презентацію пластового табору у Житомирі

30.05 18:07    
Відчуй себе скаутом: завітайте на презентацію пластового табору у Житомирі

Пластовий підрозділ «Станиця Житомир» запрошує на знайомство! У понеділок завітайте на прес-конференцію про пластовий табір, де вам не лише розкажуть як і де відбувається таборування, але й покажуть умови проживання та проведуть активності.

Пластові таборування цього року проходять за грантової підтримки Житомирської ОДА. Перше таборування «Свято весни» відбулося 17 – 19 травня.

«Таборування ми проводимо десятий рік поспіль. Зазвичай це один табір три-чотири дні та один до десяти днів. Цього року друге таборування «Станичний пластовий табір» буде тривати вісім днів. Як завжди – це польові умови, навчання лайфхакам мандрівництва та здорового способу життя і «уроки виживання» від досвідчених пластунів. Для тих, хто сумнівається чи варто взяти участь у таборуванні – варто відвідати прес-конференцію», – розповіла співорганізаторка таборування пластунка Катерина Лозинська.

Запрошуємо! Прес-конференція відбудеться 3 червня біля приміщення Житомирської ОДА (м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова). Подія для всіх, хто бажає дізнатися більше про таборування та познайомитися з пластунським рухом області.

У разі виникнення питань звертайтеся до Катерини Лозинської за номером телефону (063) 115-65-63.

Довідково. Пласт – українська скаутська організація. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт виховує молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

Пласт був створений у 1911 році, невдовзі після заснування скаутського руху Робертом Бейден-Пауелом в 1907 р., а вже 12 квітня 1912 року у Львові пластуни склали першу Пластову присягу. Серед засновників організації були д-р. Олександр Тисовський, Петро Франко (син Івана Франка) та Іван Чмола. В основі назви “Пласт” лежить відповідник англійського Scout (розвідник), взятий за прикладом пластунів – козаків-розвідників.

Гербом Пласту є трилиста квітка лілії – символ скаутського руху (відомий як Fleur-de-lis) – та тризуб, сплетені в одну гармонійну цілісність.

Для досягнення виховних цілей Пласт застосовує власну унікальну методу виховання, основні принципи якої полягають у добровільності членства в організації, вихованні і навчанні через гру та працю, поступовій програмі занять і випробувань, гуртковій системі самоорганізації, заохоченні ініціативи і самоврядування, пізнанні природи і житті серед природи, підтримці спеціальних зацікавлень і здібностей дітей та молоді.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення