У Житомирі презентували книгу Романа Зіненка «Війна, якої не було»

18.07 17:55    
18 жовтня в Житомирській обласній науковій універсальній бібліотеці імені Олега Ольжича колишній морський піхотинець, доброволець батальйону «Дніпро-1» Роман Зіненко презентував книгу «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії».
У Житомирі презентували книгу Романа Зіненка «Війна, якої не було»

З автором трагічної хронології серпня 2014-го присутніх познайомив колишній командир полку «Дніпро-1», а нині – начальник ГУ Національної поліції в області В’ячеслав Печененко, який і запросив Романа Зіненка до зустрічі у Житомирі.

- Ми обидва очевидці та учасники тих подій: командир та боєць. Ми обидва розуміємо, наскільки близько пройшли біля крайньої межі, а усе, що зібрав у цих книгах Роман, – це данина пам’яті полеглих і засторога живим, - сказав В’ячеслав Печененко. - На жаль, Іловайська трагедія і 5 років потому все ще має більше питань, ніж відповідей, можливо, тому про неї мало згадують або навмисно замовчують.
У Житомирі презентували книгу Романа Зіненка «Війна, якої не було»

Автор книг охарактеризував свою працю, як документальну хроніку, побудовану на спогадах бійців, від рядових і до найвищого керівництва, від тих, кого вже нема серед нас, і тих, хто й донині боронить Україну. Кожне свідчення (дати, географія, накази і т.д.) по кілька разів перевірялись в усіх доступних джерелах.

- Спочатку з’явився «Іловайський щоденник» як спроба розповісти про ті події і хоч трохи звільнитись від тяжких спогадів, - сказав Роман Зіненко. –Але дуже швидко я зрозумів, що лише моїх особистих вражень не досить, треба працювати далі. Кожен з нас знає лише якусь свою частину тих подій, побачену ним довкола. Моя книга - спроба узагальнити і максимально точно їх відтворити, створивши цілісне уявлення про серпень 2014 довкола Іловайська та у ньому самому.

Окрім сотень публікацій про більш ніж сімсот учасників тих подій (за визначенням автора, лише кожного третього), на сторінках двотомника також вміщені звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України та результати окремих журналістських розслідувань. Переважна більшість зібраних фактів до сьогодні не була відома українському суспільству.

- Повністю згоден з Романом про необхідність поширення інформації про Іловайські події як про найтрагічніші з усієї історії неоголошеної війни. За зібраними автором книги свідченнями, лише 29 серпня 2014 року у пеклі Іловайська загинули близько 500 українських бійців: тих, у чиїх обов’язках був захист Вітчизни, і тих, хто добровільно захищав її від ворога… - сказав В’ячеслав Печененко.

Організатори заходу переконані у важливості поширення інформації про кожного, хто боровся і загинув за Україну, аби їх смерті були немарними.
У Житомирі презентували книгу Романа Зіненка «Війна, якої не було»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення