Подробиці фатальної трагедії, яка сталася на підприємстві під Житомиром

26.12 09:04    
Комісія, утворена Управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 25 вересня 2019 року зі слюсарем товариства з обмеженою відповідальністю «Форстор Індастрі» (м. Дніпро), який перебував у відрядженні у с. Глибочиця.

Як повідомляють в Управлінні Держпраці у Житомирській області, під час проведення спеціального розслідування комісія встановила, що між ТОВ «Форстор Індастрі» та ФОП Шабаліною С. Є. був укладений договір поставки гідравлічного обладнання, за умовами якого товариством здійснювалась поставка підйомної платформи на склад фізичної особи-підприємця та монтаж обладнання персоналом товариства на зазначеній підприємцем ділянці.

25 вересня 2019 року, з метою монтажу двох одиниць підіймальної платформи, слюсар товариства прибув на фактичне місце виконання робіт, де за відсутності відповідальної особи та без оформленого наряду-допуску, приступив до монтажних та пусконалагоджувальних робіт ножичних підйомників. Під час виконання робіт працівник помітив підтікання оливи у місці з’єднання гідравлічного трубопроводу платформи підйомника, тому маючи намір усунути маслянисту пляму, не встановивши страхувальні упори від самовільного падіння платформи, під’єднав підйомник до мережі електропостачання та підняв робочу платформу вверх. Далі він взяв гайковий ключ і стоячи на платформі поруч встановленого підйомника, почав крутити накидну гайку на різьбовому з’єднанні гідравлічного циліндра з рукавом високого тиску. В цей момент гайку зірвало, сталася розгерметизація гідравлічної системи внаслідок витоку оливи з гідравлічного циліндру та раптове опускання ножичного підйомника, який смертельно травмував слюсаря.

У рамках спеціального розслідування, за ініціативи ФОП Шабаліної С.Є. була проведена технічна експертиза підіймальної платформи, під час якої встановлено, що платформа аварійно опустилась внаслідок руйнування трубопроводу високого тиску платформи підйомника, який подавав мастило у підіймальний (опускальний) циліндри, що спричинило витікання робочої рідини із гідравлічної системи підіймальної платформи.

Серед причин, які призвели до настання нещасного випадку: порушення вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов’язків та конструктивні недоліки засобів виробництва.

За результатами спеціального розслідування комісія визначила 3 особи, дія або бездіяльність яких призвели до настання нещасного випадку, серед яких 2 посадові особи товариства та сам потерпілий. Комісія також запропонувала проведення заходів щодо усунення причин його виникнення у зазначені строки.

Даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення