Поліцейська з Житомира Олена Китиця: «Мій девіз: найважча перемога – перемога над собою»

29.02 11:46    
У грудні минулого року поліцейську Присягу прийняла Олена Китиця – майстер спорту України з легкої атлетики. Наполеглива та цілеспрямована, кожного дня вона прагне досягнень та змін на краще. Олена вже неодноразово брала участь у Чемпіонатах Європи та Світу з гірського бігу. Нині ж дівчина навчається у Житомирському центрі підготовки поліцейських.
Поліцейська з Житомира Олена Китиця: «Мій девіз: найважча перемога – перемога над собою»

- У спорт я потрапила завдяки своїй вчительці з фізичної культури в школі на Миколаївщині, - розповідає Олена. – В шостому класі Діна Павлівна виявила в мене здібності до спорту, почала тренувати, відправляла на змагання. Я бігала кроси та виступала за нашу школу. Вже у 8 класі мене помітили тренери з Миколаєва та запросили на навчання до училища фізичної культури та спорту. Після довгих умовлянь, батьки все ж погодилися на мій переїзд до обласного центру, тоді все і почалося.

Олена з теплотою згадує своє дитинство у спортивному гуртожитку, підтримку батьків, своїх тренерів та співкурсників. Завдяки їм дівчина розвинулася у сильну та талановиту спортсменку.

У 2012 році на змаганнях у Запоріжжі вона познайомилася зі своїм нареченим, молодим спортсменом з Вінниччини, а у 2017 пара переїхала жити до Житомира.

Тоді ж дівчина розпочала заняття з тренером Олексієм Даниленком – майстром спорту України з легкої атлетики. Вже за рік Олена Китиця взяла участь у європейських та світових змаганнях з гірського спорту, а у 2019 році й сама стала майстром спорту України.

- Коли ти біжиш по горі, внизу - море, а попереду – лише схили та з десяток кілометрів, бувають моменти, що ти вже не можеш повертати своє тіло за гірським серпантином, хочеться опустити руки, зупинитися та зійти з дистанції, - розповідає дівчина. - У такі миті я завжди собі нагадую, що найважча перемога – це перемога над собою. Це додає мені сил бігти далі та долати усі перешкоди на моєму шляху.

На рахунку Олени участь у сотнях змагань різного рівня – від шкільних і міських до міжнародних і світових. Має вона десятки нагород.

- З моменту мого знайомства з тренером Олексієм Львовичем, він завжди надихав мене, стимулював та підтримував. Під його настанови я щоразу боролася із собою, переступала та досягала нових вершин. І, до речі, саме він надихнув мене піти працювати в поліцію, - розповідає дівчина.

Олена успішно здала всі вступні випробовування. Учасниця чемпіонатів світу пробігла крос швидше навіть за всіх хлопців-кандидатів і далі, по закінченню навчання, мріє працювати у відділі професійної підготовки поліцейських, аби тренувати та передавати спортивний досвід правоохоронцям.

Навіть зараз, попри заняття та підготовку до служби, дівчина намагається щодня виділяти щонайменше по дві години вранці та ввечері для тренувань.

- Я знайшла професію, у якій хотіла б себе реалізувати, правильно застосувати свої знання, вміння, досвід і здібності. Сподіваюся, що надалі я зможу принести користь у спортивній підготовці та вольовому натхненні поліції Житомирської області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення