Відомий житомирянин розповів все про отруєння Ющенка

15.05 09:04    
У справі про отруєння Віктора Ющенка черговий карколомний сюжет. Наш земляк, Почесний громадянин міста Малина Володимир Сацюк озвучив прізвище нового підозрюваного у справі — Віктора Медведчука


Нагадаємо, Володимир Сацюк досі залишається ключовим свідком, не допитаним новою слідчою групою в справі про отруєння нинішнього Президента.


Протягом неповних двох років, відколи пошуком винних займається Галина Климович, з екс-заступником глави СБУ не змогла зустрітись жодна офіційна особа. Він відмовився від допиту і не погодився поспілкуватися під протокол навіть у приміщенні Генпрокуратури Росії, куди було передано відповідний запит. Але, уникаючи співпраці зі слідством Генпрокуратури, Сацюк погодився на зустріч з політичними слідчими.


31 березня парламент утворив слідчу комісію з отруєння Ющенка на чолі з регіоналом Володимиром Сівковичем, який очолював аналогічну комісію у 2004 році. А вже через два тижні, 14 квітня, з Сацюком у Москві зустрілись троє її членів: сам Сівкович, Нестор Шуфрич (обидва — Партія регіонів) і Валерій Камчатний (БЮТ).


За інформацією «Української правди», за чартер, яким депутати добирались до російської столиці, заплатив Шуфрич. Сама зустріч із Сацюком відбулася на фешенебельній Рубльовці, в конференц-залі готелю «Барвиха». Уся розмова Сацюка та депутатів за згодою сторін протоколювалася, і по поверненню в Київ була розшифрована в одному з кабінетів Верховної Ради.


За інформацією «Української правди», на початку зустрічі з представниками слідчої комісії Володимир Сацюк попередив, що він є громадянином Росії та має право не відповідати на усі поставлені йому запитання, а також очікувано відкинув причетність до погіршення самопочуття Ющенка у вересні 2004 року. Свій же від'їзд з країни він пояснив побоюванням за власне життя.


Екс-заступник глави СБУ розповів, що проти нього «готувалась провокація» по двох кримінальних справах — про незаконне отримання звання генерала, а також про нецільове використання бюджетних коштів. Метою ж, за словами Сацюка, було остаточно «повісити» на нього отруєння Ющенка.


Серед іншого, Сацюк начебто розповів про існування аудіо-записів розмов оточення Віктора Ющенка, починаючи з вересня і до кінця листопада 2004 року. Але головною сенсацією бесіди з Сацюком може стати інформація про намагання Банкової будь-якою ціною отримати свідчення проти... Віктора Медведчука.


Як стверджують джерела в апараті Верховної Ради, Сацюк повідомив слідчій комісії, що в січні цього року до нього надійшла пропозиція щодо співпраці з боку секретаріату Президента. Посередником виступила Світлана Гуменюк — людина, яка багато років працювала помічницею Романа Безсмертного, що зараз обіймає посаду заступника глави секретаріату Президента.


Як вдалося з'ясувати, зустріч Сацюка та Світлани Гуменюк відбулася 20 січня цього року в місті Мінеральні Води Ставропольського краю Росії. До точки призначення Світлана дісталася чартерним рейсом (!) компанії «Українсько-Середземноморські авіалінії», яка входить у сферу впливу самого Сацюка.


Як стверджує Сацюк, через людину Безсмертного українська влада начебто гарантувала йому відновлення генеральського звання та посади в правоохоронних органах. В обмін Сацюк повинен був дати свідчення Генеральній прокуратурі про те, що отруєння Віктора Ющенка було організоване екс-керівником адміністрації Президента Віктором Медведчуком.


Колишній заступник голови СБУ також стверджує у стенограмі, що він не погодився на умови секретаріату Президента.


За інформацією джерел, є в тексті й свідчення про те, що приїзд посередника особисто курирувався Віктором Ющенком, який нібито неодноразово дзвонив Роману Безсмертному, аби дізнатися «чи вилетіла людина до Сацюка».


«Українська правда» звернулась за коментарями і до Романа Безсмертного, і до його помічниці Світлани Гуменюк. Наразі ніякої інформації від них редакція не отримала: заступник глави секретаріату Президента на зв'язок не вийшов, а пані Гуменюк лише підтвердила сам факт зустрічі з Володимиром Сацюком та поклала трубку.


Слідча комісія також підготувала свій хід — там збираються ініціювати порушення кримінальної справи за фактом створення хибних доказів та версій при розслідуванні отруєння Ющенка. Одним з перших комісія допитала Миколу Черемухіна — екс-першого заступника керівника СБУ в Харківській області, який є близькою людиною Сацюка. За словами одного з працівників апарату комісії, «Черемухін надав депутатам документальні докази введення слідства в оману».


Крім того, у комісії Сівковича хочуть відсторонити від справи керівника слідчої групи Галину Климович у зв'язку з тим, що «вона наперед знала про намір підготовки хибних доказів з боку секретаріату Президента».


Зокрема, під час допиту Климович Нестор Шуфрич заявив, що ані він, «ані вся країна не вірить в отруєння». «Переконайте мене і знайдіть винних! Або не варто робити комедію, а тому вже зараз оголосіть на всю країну, що жодного отруєння Ющенка не було! Чи ви чекаєте, поки він перестане бути Президентом, тим часом користуючись всіма службовими благами?» — обурювався депутат, маючи на увазі броньований «Мерседес» Леоніда Кучми, який був виділений Климович із автопарку секретаріату Президента.


Далі, ближче до президентських виборів, схоже, буде ще цікавіше.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення