На Житомирщині проходив ХІІ з’їзд молоді Церкви Християн Віри Євангельської України

На Житомирщині проходив ХІІ з’їзд молоді Церкви Християн Віри Євангельської України

18.07 11:45    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі Церкви Християн Віри Євангельської України (ЦХВЄУ), 8 липня в Малині на Житомирщині розпочався ХІІ з’їзд молоді Церкви Християн Віри Євангельської України. Учасників з’їзду вітали представники українського уряду, Верховної Ради, Державного комітету у справах національностей та релігій, Житомирської обласної та Малинської районної адміністрацій, члени правління і представники Ради старійшин ЦХВЄ України. Понад чотири тисячі молодих християн з України, Білорусі, Литви, Німеччини та США розташувалися на території молодіжного табору «Юність».

«Дорога молоде, – звернувся до присутніх завідувач відділу молоді ХВЄ України пастор Богдан Левицький. – Якщо ми хочемо, щоб наша країна стала кращою, щоб наші сусіди були кращими, найперше потрібно стати кращими нам. Коли ми біля ніг Господа навчимося і станемо кращими, то й оточення зміниться. Ми зможемо сказати так, як сказав свого часу пророк Ісая: «Господи, ось я, пошли мене». Ці слова стали девізом усього фестивалю. Важливо також, щоб ці слова стали важливим кроком в житті кожного християнина, адже вони свідчать про готовність довіритися Богу і прийняти Його волю для свого життя без жодних умовностей».

Вітання йшли за вітаннями, представників духовенства змінювали представники влади та науковці, і це вкотре засвідчило, що християнська молодь – гідний потенціал не лише у християнській сфері, але й у науковій спільноті і тим більше в політикумі і владних структурах.

Привітав молодь і старший науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди доктор філософських наук Віталій Шевченко. «Шановна молоде, синьо-жовта надія України, ті, хто має в Господі запоруку духовного здоров’я, хто в чистоті помислів набуває святості, нехай цей ХІІ національний з’їзд сприяє реалізації всіх ваших чистих бажань і потреб».

Голова Християнсько-демократичного Союзу, народний депутат Володимир Стретович закликав присутніх звертати увагу на сім’ю і свою землю для того, аби будувати державу міцну і багату не лише матеріально, але й духовно, на що здатна лише християнська молодь. Саме на неї покладає надії і голова Державного комітету в справах національностей та релігії Юрій Решетников. Він, передаючи вітання від уряду, зокрема зазначив, що багато можна говорити про релігійну свободу, але насправді, свобода – «це те, що ви тут. Релігійна свобода – це ХІІ з’їзд молоді, який вже став традиційним. Я пишаюся своєю країною, яка дає можливість для такого роду зустрічей. І те, що ми сьогодні маємо справжніх християн, незалежно від того, яку церкву вони відвідують, в нашому уряді і парламенті, – це свідчення правильного руху нашої держави. Усі ми, і старші, і молодші, повинні дякувати Богу за ту благодать, яку Господь проявив до нашого народу. Сьогодні українське суспільство потребує кожного з вас. Соціологи кажуть, що група, яка нараховує більше шести відсотків від певної більшості, може впливати на суспільство. Для нас це виклик – наскільки ми здатні впливати на ситуацію навколо нас. Наше суспільство потребує правдивих християн».

«Дуже приємно коли є відчуття спільності, і фундаментом цієї спільності є любов Божа, – зауважив Перший віце-прем’єр міністр України Олександр Турчинов. – Сьогодні світ має іншу основу. Він каже: якщо хочеш мати – накопичуй, примножуй, збирай. А Господь вчить зовсім іншого: хочеш розбагатіти – віддавай. Два різні вчення, два різні шляхи – один веде до неба, другий до пекла. І не можна пройти одночасно двома шляхами – одне небо, один шлях».

На завершення святкового служіння старший єпископ Церкви Михайло Паночко побажав молоді: «Перш ніж говорити: «Ось я мене, пошли», познайомтеся з Тим, хто посилає, бо це відправна точка. Без знайомства з Господом у вас нічого не вийде, ви лише принесете проблеми для свого пастора і для всієї церкви. Бог зацікавлений, щоб ви були духовно сильними, здоровими і готовими для того, щоб Він міг вас використовувати. Тому нехай в ці дні вас Господь благословить. Найперше – моліться до Господа, пізнавайте Його, шануйте Його – це для вас сприятлива пора. І Бог пошле вас туди, де ви принесете найбільшу користь. Тому що Бог зацікавлений не стільки в вашій роботі, скільки в ваших душах, щоб вони були духовно здорові, чисті, праведні і наповнені Його мудрістю і Духом Його».

Свої вітання молоді передали також заступник міністра транспорту і зв’язку України Петро Кравчук, завідувач сектору в справах релігії та національності Житомирської ОДА Олександр Пивоварський, заступник голови Малинської РДА Сергій Кучинський, регіональні заступники старшого єпископа М. Синюк, О. Бабійчук, В.Б оришкевич, Ю. Веремій,М. Мокієнко, заступник завідувача молодіжного відділу ВСО ЄХБ Андрій Талько.

Перший день з’їзду був присвячений візитам і вітанням поважних гостей, а попереду ще сім днів, насичених цікавими служіннями, лекціями, навчанням, дискусіями, тематичними секціями, а також мистецькими, музичними і спортивними заходами.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення