Східна Україна: Озброєні терористи скоїли озброєний напад на житомирських десантників

22.04 13:49    
По лінії Служби безпеки України
Антитерористичний центр при СБУ готовий взаємодіяти з представниками Місії ОБСЄ.
Антитерористичний центр при СБУ готовий взаємодіяти з представниками Місії ОБСЄ, які розпочали свою роботу в Україні, і надавати їм вичерпну інформацію, забезпечивши безпосередній доступ до усіх матеріалів та об’єктів.

На сьогодні пріоритет перед будь-якими військовими діями мають дії, які проводить ОБСЄ, і наше головне завдання - надати можливість міжнародним спостерігачам сприяти роззброєнню та зупиненню подальшої ескалації насильства в регіоні.

Міжнародні спостерігачі мають отримати змогу особисто проконтролювати виконання Росією озвучених в Женеві заяв про звільнення адмінбудівель та здачу зброї бойовиками.

Ті, хто не здає зброю і продовжує тероризувати населення, і є саме тими, хто заважає виконувати Женевські декларації. У СБУ вже достатньо доказів того, що безпосереднє відношення до таких дій мають співробітники спецслужб Росії.

Україна зі свого боку, дотримуючись Женевських угод, на Пасхальні свята призупинила активну фазу АТО. Проте всупереч цим домовленостям вчора та позавчора озброєні правопорушники вдались до провокацій, захопили заручників (у тому числі керівника райвідділу міліції, журналістів), при цьому вимагали за заручників зброю.

Такими діями озброєні диверсанти та криміналітет цинічно та зухвало порушили чотиристоронні домовленості. Українська сторона рішуче засуджує злочини, які перекреслюють можливість мирного врегулювання.

Разом з тим, суб’єкти АТО відповідно до компетенції, визначеної чинним законодавством України, у взаємодії зі Збройними силами України, продовжують заходи для рішучої протидії збройним нападам, захопленню заручників та іншим злочинам проти мирного населення в Донецькій області. Така протидія здійснюється під повним міжнародним контролем ОБСЄ.

По лінії Мінстерства оборони України
Особовий склад варти зупинив спробу викрадення невідомими цивільними особами ящиків з боєприпасами з військового ешелону
20 квітня, близько 15.00 біля станції “Сірогози”, що на Херсонщині під час перевезення військової техніки, боєприпасів та особового складу однієї із військових частин до місця виконання завдань за призначенням вартою було припинено спробу викрадення невідомими цивільними особами ящиків з боєприпасами з військового ешелону та вчинення диверсії.
Під час виходу військового ешелону зі станції “Сірогози”, водій паливозаправника помітив зловмисника, який скидав з ешелону ящики з
боєприпасами до БМП-2. Військовослужбовець негайно зірвав кран аварійного гальмування потягу. Після зупинки ешелону військовослужбовець терміново повідомив про це начальника ешелону який для затримки зловмисників вислав резервну групу.
Переслідуючи злочинців, інший військовослужбовець вмілими діями затримав одного із них та утримував до прибуття підсилення.
Одного зловмисника було затримано та передано представникам слідчої групи правоохоронних органів, які прибули на місце події. Решті - вдалося втекти.
В результаті узгоджених дій особового складу варти, викраденню боєприпасів вдалося запобігти. Військовий ешелон прибув до місця призначення у визначений час.
Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України вкотре закликає громадян не долучатися до провокаційних та інших протиправних дій з метою підтримки діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС РФ на території східних областей України.
Також керівництво оборонного відомства вважає за необхідне нагадати, що під час виконання завдань в рамках антитерористичної операції, яка нині проходить у визначеному регіоні, військовослужбовці мають право застосовувати зброю у випадках, передбачених чинним законодавством та статутами Збройних Сил України.

На Донеччині воїни-десантники відбили збройний напад на важливий державний об’єкт
20 квітня, близько 20.00 в Добропільському районі на Донеччині військовослужбовці однієї з частин Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, які охороняли важливий державний об’єкт у заданому районі, відбили збройний напад людей у масках.
Нападники прибули на місце події на декількох мотоциклах. Підібравшись близько до вартових, вони відкрили вогонь з вогнепальної зброї по наших військовослужбовцях.
У відповідь воїни-десантники застосували стрілецьку зброю.
У результаті перестрілки один із нападників був поранений. Ще двох, які намагалися втекти на транспортному засобі, було затримано і передано правоохоронним органам.
З боку військовослужбовців Збройних Сил України постраждалих немає. Охорону усіх об’єктів в регіоні посилено.
Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України вкотре закликає громадян не долучатися до провокаційних та інших протиправних дій з метою підтримки діяльності диверсійно-розвідувальних груп ЗС РФ на території східних областей України.
Також керівництво оборонного відомства вважає за необхідне нагадати, що під час виконання завдань в рамках антитерористичної операції, яка нині проходить у визначеному регіоні, військовослужбовці мають право застосовувати зброю у випадках, передбачених чинним законодавством та статутами Збройних Сил України.

У Харкові затримано особу за підозрою у шпигунстві.
Громадянин, схожий на жебрака, тривалий час перебував біля території Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, при цьому постійно робив нотатки у зошит.
Дії громадянина здалися підозрілими особовому складу патруля, який цілодобово несе службу по периметру вищого військового навчального закладу. Під час спілкування з військовослужбовцями громадянин почав нервувати і вживати терміни, не притаманні звичайному безхатченку. Зважаючи на ці обставини, начальником патруля було прийнято рішення передати затриманого представникам правоохоронних органів.
В ході обшуку невідомого у нього було знайдено папери з нанесеною від руки схемою об’єктів інфраструктури Харківського університету Повітряних Сил.
На даний час із затриманим проводяться відповідні слідчі дії, а особовий склад патруля вже заохочений рішенням командування видового вищого військового навчального закладу.

По лінії Міністерства внутрішніх справ України
21 квітня 2014 року на території 13 регіонів держави відбулося 44 політичні масові заходи (пов’язані із загостренням суспільно-політичної ситуації в державі) за участю понад 5,1 тис. осіб.
Донецька область
м. Донецьк У приміщенні Донецької ОДА продовжують перебувати близько 500 проросійськи налаштованих громадян. Біля будівлі перебуває близько 100 осіб. Навколо адміністрації встановлено барикади.
Периметр заблоковано автомобільними шинами та колючим дротом. Вимоги – проведення референдуму про статус Донецької області та південно-східної частини України.
Наразі Міжнародний аеропорт “Донецьк” працює в штатному режимі.
м. Слов’янськ
21 квітня 2014 року о 00.35 до чергової частини Слов’янського МВ надійшло повідомлення з хірургічного відділення міської лікарні ім. Леніна, про те, що швидкою допомогою з вулиці Целіна м. Слов’янська доставлений невідомого чоловіка віком 27-29 років, з вогнепальним пораненням черевної порожнини, без свідомості. Обставини отримання поранення встановлюються.
Даний факт зареєстровано в черговій частині Слов’янського МВ в ЖЄО за № 5937. Проводиться перевірка.
21 квітня 2014 року о 13.20 до Слов’янського МВ надійшло повідомлення ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області про те, що під час моніторингу мережі інтернет на сайті “Українська правда” виявлено інформацію про те, що у м. Слов’янську сепаратистами було захоплено активістку “жіночої сотні Майдану”, журналістку І.Крат.
Подію зареєстровано в черговій частині Слов’янського МВ до ЖЄО за № 5957.
21 квітня 2014 року о 13.30 до Слов’янського МВ надійшло повідомлення ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області про те, що під час моніторингу мережі інтернет на сайті “Обозреватель” виявлено інформацію, що у м. Слов’янську сепаратистами було захоплено італійського журналіста Поля Гого, який проводив зйомку у місті.
Подію зареєстровано в черговій частині Слов’янського МВ до ЖЄО за № 5958.
21 квітня 2014 року о 13.40 до Слов’янського МВ надійшло повідомлення ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області про те, що під час моніторингу мережі інтернет на сайті “Обозреватель” виявлено інформацію про те, що у м. Слов’янську сепаратистами було захоплено італійського журналіста Коссімо Аттанасіо, який проводив зйомкуу місті.
Подію зареєстровано в черговій частині Слов’янського МВ до ЖЄО за № 5959.
21 квітня 2014 року о 13.45 до Слов’янського МВ надійшло повідомлення ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області про те, що під час моніторингу мережі інтернет на сайті “Обозреватель” виявлено інформацію про те, що у м. Слов’янську сепаратистами було захоплено Білоруського журналіста Галко Дмитра, який проводив зйомку у місті.
Подію зареєстровано в черговій частині Слов’янського МВ до ЖЄО за № 5960.
- 21 квітня 2014 року о 23.10 у м. Краматорську 20 невідомих у масках та камуфляжній формі зі зброєю зайшли у фойє адмінбудинку Краматорського МВ ГУМВС України, де залишилися на ніч.
- 21 квітня 2014 року о 22.40 група в кількості 20 невідомих осіб захопила приміщення УСБУ (вул. 19 Партійного зїзду).
- територія аеродрому знаходиться під контролем збройних сил України.
21 квітня 2014 року о 18.25 до Маріупольського МУ звернувся М.Лесогор, 1965 р.н., член незалежного союзу журналістів України, з повідомленням про те, що цього ж дня о 17.00 у міському саду по вул. В.Семеніхіна невідомий звернувся до нього з проханням зупинити зйомку та видалити інформацію з його цифрової камери, а також словесно погрожував опублікувати неправдиву компрометуючу інформацію щодо заявника.
Подію зареєстровано в черговій частині Маріупольського МУ в ЖЄО за № 1029.
Попередня кваліфікація – ст. 171 ч.1 КК України.

м. Єнакієве
20 квітня 2014 року с. Кутузівка Добропільського району Донецької області о 19.50 до контрольно-перепускного пункту 95-ої окремої Житомирської аеромобільної бригади Збройних сил України на мотоциклі “Дніпро” під’їхали троє невідомих. Вони з невстановленої зброї здійснили декілька пострілів у бік згаданого контрольно-перепускного пункту. Військовослужбовці зазначеної частини у відповідь застосували зброю, у результати чого одного з правопорушників було поранено (госпіталізовано), а інших затримано.
Встановлено що на транспортному засобі перебували місцеві мешканці з с. Добропілля 1981 р.н., 1973 р.н. та 1992 р.н. В результаті сутички пораненого (діагноз, поранення міжребірря грудної клітини з правої сторони) доставлено до військового шпиталю м. Харкова. Затриманих доставлено до антитерористичного центру в м. Харкові для подальшого розбору обставин події.
Під час огляду мотоцикла виявлено пристрій схожий на гранату “РГД-5”, який не вилучався у зв'язку з його небезпечністю.


21 квітня 2014 року близько 11.00 група озброєних осіб (близько 10) захопила Навчальний полігон в/ч 3037 Управління Східного територіального командування ВВ МВС України (с. Василівка Ясинуватського району). Зброя на полігоні не зберігалася.
Охорону полігону здійснювали 11 військовослужбовців зі спеціальними засобами без зброї.
Один військовослужбовець старший солдат ВВ МВС України під час нападу сховався від нападників та повідомив про подію, місце знаходження інших встановлюється.
На місце події виїхало 10 працівників СПМ та 40 військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. Встановлено місцезнаходження військовослужбовців.
Луганська область
м. Перевальськ
21 квітня 2014 року о 10.30 біля кафе “Торнадо” (м. Перевальськ, вул. Дзержинського, 4-А) розпочався мітинг щодо обговорення політичної ситуації в України.
Для забезпечення охорони громадського порядку під час проведення вказаних масових заходів було залучено 12 співробітників Перевальського РВ, в тому числі начальник сектору охорони громадського порядку майор міліції, був одягнутий у формений одяг, екіпірований спецзасобами та озброєний табельною вогнепальною зброєю.
На місці подій чоловік за допомогою відеокамери здійснював фіксацію проведення масових заходів. При цьому, невстановлені особи перешкоджали проведенню відеозйомки та намагалися вихопити відеокамеру з рук працівника міліції, заподіявши йому тілесні ушкодження у вигляді: закритого перелому основної фаланги п’ятого пальця правої кісті, тверезий, не госпіталізований (довідка Перевальського РТМО від 21.04.2014).
Тілесні ушкодження заподіяв громадянин 1964 р.н.
Останній доставлений до Перевальського РВ для встановлення обставин події.
м. Рубіжне
21 квітня 2014 року з 12.15 до 12.30 на пл. Леніна біля будівлі Рубіжанської міської державної адміністрації представники ВО “Батьківщина” (80 осіб) провели мітинг з метою збереження територіальної цілісності держави.
Під час проведення мітингу група невстановлених осіб (до 200 чоловік) намагалась вчинити провокаційні дії, при цьому заподіяли працівнику міліції тілесні ушкодження (госпіталізований).
Вказаний факт зареєстровано до ЖЄО Рубіжанського МВ № 2044 від 21.04.2014
Проводиться перевірка.
21 квітня 2014 року до чергової частини Рубіжанського МВ надійшло повідомлення від І.Полупанова, 1978 р.н., редактор програм НТРК “Ірта”, про те, що під час проведення мітингу біля виконавчого комітету по просп. Кірова м. Рубіжне невідомі особи пошкодили його службову відеокамеру та перешкоджали виконувати його професійні обов’язки.
Подію зареєстровано в черговій частині Рубіжанського МВ в ЖЄО за № 2046.
СВ Рубіжанського МВ відкрито кримінальне провадження, яке зареєстроване до ЄРДР за № 12014130330000659 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України. Триває досудове розслідування.
По лінії Державної прикордонної служби
Впродовж святкових днів Державна прикордонна служба виконувала свої завдання в умовах триваючого ускладнення соціально-політичної обстановки у південно-східних областях України та анексії Криму Російською Федерацією. В цілому суттєвого збільшення пасажиро-транспортного потоку на українсько-російській ділянці кордону не відмічалося. Водночас збільшення пасажиропотоку у 1,5 раз спостерігалося на адміністративному кордоні з АР Крим. Не зважаючи на це, прикордонникам вдалося забезпечити ритмічність пропускних операцій, не допустити провокацій та проникнення на територію держави осіб, що можуть брати участь у заходах із дестабілізації обстановки. Загалом у спрощеному порядку відповідно до міжнародних договорів оформлено біля 5 тисяч громадян, що проживають у прикордонних районах. З 17 квітня – з дня посилення прикордонного контролю громадян РФ, що слідують до України, відмовлено у пропуску через кордон понад 1 тис. особам.
З-поміж іншого відмічаються спроби провозу з території АР Крим заборонених предметів та військової екіпіровки. Так, 19 квітня у пункті контролю «Каланчак» під час перевірки вантажівки з посилками прикордонники спільно з працівниками СБУ виявили заборонені до провозу два бронежилети та чотири шоломи. Під час більш детального огляду вантажу також було виявлено 8 авіаційних рятувальних комплектів, до складу яких входить мачете (лезо 30-40 см).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення