11-річна Валерія Кокіш вилетіла на лікування до Ізраїлю

17.12 10:36    
14 грудня під час зустрічі з жителями смт Озерне до народних депутатів України Бойка Ю.А., Бахтеєвої Т.Д., Павленка Ю.О. звернулася Кокіш Наталія Андріївна, мама 11-річної Кокіш Валерії, з проханням допомогти дівчинці отримати життєво необхідне дороге лікування в клініці "АСУТ" (м Тель-Авів).

Вже 15 грудня, отримавши медичну документацію дитини і проаналізувавши її, заради збереження здоров'я Валерії, народні депутати України Бахтеєва Тетяна Дмитрівна, Звягільський Юхим Леонідович, Рибак Володимир Васильович, Павленко Юрій Олексійович, лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Бойко Юрій Анатолійович, перерахували і передали кошти для лікування Валерії, завдяки чому вже сьогодні,17 грудня, вранці вона разом з мамою вилетіла до Ізраїлю, де її чекають висококласні лікарі.

Юрій Павленко, який проводжав Валерію і її маму в аеропорту, побажав їм, щоб надія на одужання виправдалася сповна і запевнив, що тепер вони мають дуже багато друзів, які не залишать їх у біді, допоможуть подолати страшну хворобу і жити повноцінним, щасливим життям.

«Ми переживаємо і молимося за здоров'я дівчинки і будемо продовжувати робити все від нас залежне для збереження її здоров'я та життя», - сказала Тетяна Бахтеєва.

Дівчинка захворіла в жовтні 2015 року та спочатку дитині діагностували доброякісну пухлину, проте після її видалення і гістології, лікарі поставили діагноз нейросаркома черевної і заочеревинної порожнини.

«Цей вид пухлини зустрічається вкрай рідко і, на жаль, українські лікарі безсилі перед цією хворобою. Валерія лікувалася в Житомирській обласній дитячій лікарні з жовтня 2015 року по 5 грудня 2016 року. У листопаді 2015 року в Центрі раку їй була зроблена операція, а також 10 блоків хіміотерапії. Крім того, її консультували в Білоруському дитячому онкоцентрі, але також було рекомендовано лікування за кордоном. Єдина клініка, яка дала підтвердження можливості лікування Валерії, знаходиться в Ізраїлі, проте лікування дуже дороге і вимагає постійних додаткових витрат», - розповіла Тетяна Бахтеєва.
На зустріч з народними депутатами від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в смт Озерне, з проханням допомогти Валерії прийшли десятки жителів, які разом вже зібрали 6600 $.

Активно відгукнулися на прохання про допомогу і депутати обласної та Житомирської районної, міської рад від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

«Я щиро вдячна жителям Озерного за їх добрі серця, за допомогу в зборі коштів на лікування Валерії. На нашій зустрічі десятки людей говорили, що хвороба Валерії - це горе і біда всього селища. Незважаючи на вкрай важке економічне становище, мізерні зарплати і пенсії, люди згуртувалися навколо дівчинки і зібрали гідну суму. Це було вкрай важливо, оскільки сім'я дитини малозабезпечена, мама - сирота, самостійно зібрати потрібні кошти їм не під силу», - зазначила Тетяна Бахтеєва.

«Не дивлячись на те, що в Україні існує окрема бюджетна програма лікування громадян за кордоном, її фінансування вкрай обмежене, а сама процедура направлення на лікування за кордон вкрай бюрократизована.

Незважаючи на це я офіційно звернулася до Міністерства охорони здоров'я з вимогою терміново вирішити питання щодо фінансування лікування закордоном, проте дане питання буде вирішуватися щонайменше кілька місяців, а здоров'я Валерії погіршується з кожним днем і вона не може чекати, поки чиновники почнуть оперативно робити свою роботу. На жаль, саме так сьогодні працює МОЗ», - заявила народний депутат.

Вона також зазначила, що такі важкі випадки онкологічних захворювань у дітей в Україні не поодинокі, проте протягом 2014-2016 років влада не виділила ні копійки на завершення розпочатого в 2011 році будівництва нового корпусу «Охматдиту», де повинні були розташуватися десять хірургічних відділень, діагностичне і п'ять онкологічних.

Тетяна Бахтеєва підкреслила, на сьогоднішній день ніхто не може сказати, в яку суму обійдеться лікування дівчинки, але мова йде про десятки тисяч доларів. «Валерія - відкрита, добра і щира дівчинка, яка дуже хоче вчитися, пізнавати світ, спілкуватися і гратися з друзями і молодшим братиком. Я щиро сподіваюся і вірю, що завдяки чуйним, небайдужим і добрим людям, Валерія отримає необхідне лікування в Ізраїлі, одужає і зможе жити повноцінним життям», - сказала Тетяна Бахтеєва.

Картка мами Валерії в Приватбанку - 4731 2171 0968 2268.
Кокіш Наталія Андріївна, телефон - (098) 382-35-69.

11-річна Валерія Кокіш вилетіла на лікування до Ізраїлю

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення