Ректор ЖНАЕУ Олег Скидан прозвітував про рік діяльності

Ректор ЖНАЕУ Олег Скидан прозвітував про рік діяльності

19.12 20:43    
Навчальна робота та результати вступної кампанії-2016, науково-дослідна та міжнародна діяльність, комп’ютеризація та інформатизація, розвиток бібліотеки, економічний, соціальний та гуманітарний розвиток - про все це під час конференції трудового колективу 15 грудня прозвітував ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

Протягом року університет зміг досягти значних успіхів практично у всіх зазначених сферах. Зокрема, у 2016 році вперше за останні роки університет збільшив набір студентів (на 26%) та наростив загальний їх контингент до 7,1 тис. осіб, що створює основу для подальшого розвитку навчального закладу. Критерій заповненості місць широкого конкурсу за результатами вступної кампанії 2016 року в університеті склав 79,7, що на 13,7 в.п. більше, ніж в середньому по Україні.

Вперше в своїй історії університет у 2016 році реалізує два великі міжнародні проекти: міжнародний проект «Німецько-Українська співпраця в галузі органічного землеробства» (термін проекту 3 роки) та проект «Аграрна політика ЄС» напряму ЖАН МОНЕ в рамках програми «ЕРАЗМУС+», що фінансується Європейським Союзом (термін проекту 3 роки). Протягом року ряд викладачів університету пройшли зарубіжне стажування у США, Німеччині та Польщі. Також цьогоріч 380 студентів (у 2015 р. – 202 студенти) університету пройшли виробничу практику у Німеччині, Нідерландах, Данії.

За даними Ranking Web of Repositories від Webometrics – міжнародного рейтингу репозитаріїв – у липні 2016 року електронний архів ЖНАЕУ посів 34 місце в державі. Всього у цей рейтинг з України потрапили лише 52 з більш ніж 300 ВНЗ України. Серед чотирьох аграрних ВНЗ, представлених у рейтингу від Webometrics, Житомирський національний агроекологічний університет посів 1 місце. Ще два роки тому університету у цьому авторитетному міжнародному рейтингу не було зовсім. Створено 408 профілів науковців ЖНАЕУ в системі Google Scholar.

Протягом останнього року в університеті ліцензовані нові спеціальності: «Технологія захисту навколишнього середовища», «Водні біоресурси та аквакультура», «Туризм», за освітнім ступенем магістр – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Проведено розширення ліцензованих обсягів за освітнім ступенем магістр 7 спеціальностей: «Економіка», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Агрономія», «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», «Лісове господарство», «Ветеринарна медицина», «Екологія». Загалом в університеті ліцензовані 18 спеціальностей за освітнім ступенем бакалавра та 20 за освітнім рівнем магістр.
Ректор ЖНАЕУ Олег Скидан прозвітував про рік діяльності

У 2016 р. в ЖНАЕУ було створено університетську хіміко-аналітичну лабораторію, 2 нових комп’ютерних класи, відкрито нове приміщення приймальної комісії та власний копі-центр, відремонтовано десятки навчальних аудиторій, актова зала. У студентських гуртожитках завершено встановлення бойлерів, відремонтовано плити та душові.

Протягом року університеті проведено 232 заходи, спрямовані на національно-патріотичне, морально-естетичне, екологічне, громадянське, професійне виховання студентів, фізичне виховання і формування здорового способу життя. Студенти та викладачі відвідували виставки, музеї, брали участь у патріотичних та благодійних заходах, прибиранні міста, підкорювали спортивні вершини. Також на базі ЖНАЕУ проводилися творчі конкурси, Шевченківські читання, фестивалі першокурсників, чемпіонати КВН, святкування Дня університету, Дня факультету, фестиваль українського коня, відзначалися День бухгалтера, День юриста, День кінолога тощо.

Проведено ряд акцій на підтримку військовослужбовців та поранених воїнів АТО, онкохворих дітей, донорські акції, передавалися подарунки та здійснювалася допомога щодо облаштування території дитячого відділення психіатричної лікарні. Наші студенти і викладачі взяли участь в акції «Рекорд доброти», а ще ЖНАЕУ визнали «Найблагодійнішим навчальним закладом». В конкурсі «Моє квітуче місто» Житомирський національний агроекологічний університет отримав грамоту та подарунок за перемогу в номінації «Краще квіткове оформлення території навчального закладу».
Ректор ЖНАЕУ Олег Скидан прозвітував про рік діяльності

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення