DataLife Engine > Економіка > На Житомирщині зменшуються обсяги виробництва молока

На Житомирщині зменшуються обсяги виробництва молока


30.04. Разместил: yuriy
За повідомленням Головного управління статистики, за розрахунками, валова продукція сільського господарства у січні–березні п.р. склала 314,9 млн.грн. (у порівнянних цінах 2005р.), що на 3,3 млн.грн., або на 1,1% більше, ніж у відповідному періоді 2009р. У сільськогос-подарських підприємствах її вироблено на суму 56,6 млн.грн. – 106,3% до січня–березня 2009р., у господарствах населення – 258,3 млн.грн. і 100,0% відпо-відно.

На початок квітня засіяно (з урахуванням пересіву по загиблих озимих і багаторічних травах) 1,8 тис.га ярих культур, що становить 34,6% до відповід-ної дати торік. Зернові та зернобобові культури без кукурудзи по ярому клину посіяні на площі 1,5 тис.га проти 5,0 тис.га на відповідну дату 2009р.

Господарствами всіх категорій порівняно з минулорічним періодом загальні обсяги виробництва молока зменшено на 7,2 тис.т (на 6,3%), виробництво м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі) та яєць збільшилось відповідно на 0,1 тис.т (на 0,6%) і на 6,1 млн.шт. (на 6,2%).

В усіх категоріях господарств чисельність великої рогатої худоби порів-няно з 1 квітня 2009р. скоротилась на 5,9% (на 17,2 тис. голів), у т.ч. корів – на 5,0% (на 7,9 тис. голів); свиней, овець та кіз і птиці зросло на 13,1% (23,3 тис. голів), 4,7% (1,4 тис. голів) і 4,5% (218,9 тис. голів) відповідно.

Загальний обсяг реалізованої аграрними підприємствами власно виро-бленої продукції за січень–березень 2010р. порівняно з минулорічним періодом збільшився на 8,6%, у т.ч. продукції тваринництва – на 23,4%, а продукції рос-линництва – зменшився на 2,1%. Частка продукції рослинництва у загальній вартості реалізації склала 52,2%, тваринництва – 47,8%.

Середні ціни продажу аграрної продукції сільськогосподарськими під-приємствами за всіма напрямами реалізації проти січня–березня торік зросли на 29,3%, у т.ч. на продукцію рослинництва – на 34,4%, тваринництва – на 24,3%.

Вернуться назад