DataLife Engine > Економіка > Житомирська область - провідна у виробництві меду

Житомирська область - провідна у виробництві меду


03.10. Разместил: yuriy
За вісім місяців поточного року Україною експортовано 17134 тис. тонн меду, що на 6556 тонн, або 62 % більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
Найбільшими імпортерами українського меду є Німеччина, Австрія, Польща, Туреччина, Сполучені Штати Америки.

Наразі виробництвом меду в Україні займаються понад 400 тисяч бджолярів, виробничий фонд галузі налічує 2985,8 тис. бджолосімей, що на 50,3 тис. більше до початку минулого року.

Серед провідних виробників меду – Миколаївська, Дніпропетровська, Житомирська області.

Вернуться назад