DataLife Engine > Економіка > Житомирщина збільшує вирощування сої, ріпаку і соняшника

Житомирщина збільшує вирощування сої, ріпаку і соняшника


26.12. Разместил: yuriy
Значно покращує економічні показники господарств вирощування сої, ріпаку і соняшника:
"Господарствами області зібрано 38 тисяч тонн сої, що на 75 відсотків більше від минулорічного показника, зібрано також майже 60 тисяч тонн ріпаку, намолочено 11 з половиною тонн соняшнику, що на 70 відсотків більше проти 2008 року" – повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан. Він також зауважив, що вже можна говорити про відродження хмелярства. Цьогоріч державна підтримка галузі склала 28 мільйонів гривень, а загальнообласний врожай хмелю перевищив минулорічний на дві третини.

Натомість катастрофічною є ситуація в бурякоцукровому комплексі. Господарства відмовляються вирощувати цукровий буряк як збиткову культуру. На переконання аграріїв області, без зміни державної політики по відношенню до цукрової галузі, ситуація на краще не зміниться.

В області цього року зменшено посіви озимих культур під врожай 2010 року. Загалом зайняті під зернові та зелений корм площі склали 195 тисяч гектарів, що на 12 відсотків менше, ніж торік. У структурі зернових дві третини припадає на озиму пшеницю, 30 - на жито і 4 відсотка - на ячмінь. Скорочення посіву озимих у порівнянні з минулим роком відбулось у 18 – ти районах області; і лише в чотирьох: Романівському, Житомирському, Бердичівському та Коростишівському вони зросли в межах від 6 до 40 відсотків.

За даними обласного управління статистики, найменшого скорочення посівів зазнали площі озимого ріпаку лише на 2 відсотки, або на тисячу гектарів. – Ця технічна культура і надалі утримує високий попит.

Вернуться назад