DataLife Engine > Обласні новини > Професійний коледж сервісу і дизайну: понад 30 професій — для сучасного ринку праці
Професійний коледж сервісу і дизайну: понад 30 професій — для сучасного ринку праці04.07. Разместил: yuriy |
Кухарі, пекарі, кондитері, офіціанти, продавці... І всі напрямки — під сучасний ринок праці.
У Житомирському професійному коледжі сервісу і дизайну готують спеціалістів громадського харчування, комерційно-торговельної справи, декоративно-прикладного мистецтв. Завдяки інтегрованим програмам студенти часто здобувають ще й не одну, а дві-три спеціальності одночасно: кухар-кондитер, пекар-продавець, кухар-офіціант, адміністратор-соціальний працівник, швачка-дизайнер... «Мрію працювати в ресторані. Люблю готувати вареники, суші… та й узагалі без різниці, що саме», — ділиться вступник Вадим Броцький, який обрав професію кухаря. На кухарів, пекарів, кондитерів — найбільший попит. У коледжі є приклади відкриття мініпекарень після завершення навчання. Програми розроблені так, щоб випускник мав не лише фах, а й практичні знання, потрібні для створення власної справи. «Ми навчаємо не лише ремеслу, а й роботі з брендом, клієнтом, упаковкою. Учні вже в процесі навчання бачать себе самостійними фахівцями», — каже Світлана Мосійчук, директорка закладу. І вже з перших курсів студенти ідуть на практику і заробляють. У коледжі є три навчально-практичні центри з новим обладнанням: кулінарний, швейний і пекарсько-кондитерський. А ще — «дошка роботодавців», з якої можна вибрати місце для стажування чи офіційної роботи ще до випуску. Нові відриті професії — кухар закладу освіти (з урахуванням реформи шкільного харчування) і соціальний працівник (у поєднанні з адмініструванням). Програми оновлюються щороку. Навчання доступне після 9 чи 11 класу. Заклад активно працює з дорослими: перепідготовка, ваучери, короткострокові модульні курси (від 25 до 90 годин), сертифікати на окремі види робіт. І більше ніж 200 видів модульних знань — від приготування суші до шкільного харчування — доступні для охочих. Уже 8 спеціальностей викладаються за дуальною формою: 75% — це практика на підприємстві. Вступна кампанія стартувала 15 червня й триватиме до 30 серпня. Якщо деякі групи не будуть укомплектовані, набір продовжать до 1 жовтня. Це один з найактивніших закладів у сфері профтехосвіти. Живе і розвивається... Джерело: https://ruporzt.com.ua/oblasni_novini/223635-profesyniy-koledzh-servsu-dizaynu-ponad-30-profesy-dlya-suchasnogo-rinku-prac.html ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Вернуться назад |