DataLife Engine > Влада > У неділю професійне свято відзначили працівники харчової промисловості
У неділю професійне свято відзначили працівники харчової промисловості18.10. Разместил: yuriy |
Саме ця галузь традиційно займає провідні позиції у промисловому секторі економіки області – про це свідчать і статистичні дані, і авторитет багатьох поліських продуктових брендів. Так, за даними Головного управління статистики в області, на харчових підприємствах області зайнято понад 14 тисяч працівників. На сьогодні це кожен п’ятий з працюючих у промисловості. Галузеві поставки продукції формують третину загального обсягу реалізованої продукції промисловості Житомирщини. Про лідерів харчового виробництва в регіоні розповідає заступник начальника відділу статистики промисловості Ірина Зачишигрива: «Серед потужних виробників харчової продукції лідирують відомі акціонерні товариства: «Житомирські ласощі», житомирські маслозавод та м’ясокомбінат, «Молочник», «Андрушівський маслосирзавод», «Пиво-безалкогольний комбінат «Радомишль», які забезпечили 60 відсотків обсягу реалізованої продукції харчової галузі та п’яту частину загальних поставок промисловості».
Відчутним є і внесок житомирських промисловців у державне виробництво окремих видів продуктів харчування. Так, у цьому році на нашу область припала кожна четверта тонна виготовленого у країні морозива, кожна шоста тонна - спредів та жирових сумішей, дванадцята тонна - шоколадних виробів і масла вершкового, 7% від загальнодержавного виробництва яловичини і телятини, 5% - печива та вафель. Вернуться назад |