DataLife Engine > Влада > У Житомирській області триває системна робота щодо організації якісного та збалансованого харчування школярів
У Житомирській області триває системна робота щодо організації якісного та збалансованого харчування школярів02.09. Разместил: yuriy |
![]() Питання щодо забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів середньої освіти було обговорено сьогодні, 02 вересня, під час онлайн-наради під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України Ірини Верещук, до якої долучилася заступниця начальника ОВА Наталія Арендарчук. У 2024/25 навчальному році гарячим харчуванням охоплено 96 533 учні у 530 школах області (75% від загальної кількості школярів). Зокрема: 41 878 учнів початкових класів (94%) отримують гаряче харчування; 54 656 учнів середньої та старшої школи (65%) також забезпечені харчуванням. Загалом у 2025 році для харчування учнів 1–4 класів Житомирщини передбачено 109,5 млн грн державної субвенції. Станом на 1 серпня вже використано понад 74,9 млн грн (68,5%). Крім того, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 серпня, для області додатково виділено ще 12,8 млн грн на вересень 2025 року. Серед учнів початкових класів лише 2,5 тис. дітей наразі не охоплені гарячим харчуванням – це здобувачі освіти, які перебувають за кордоном або навчаються за індивідуальною (домашньою чи сімейною) формою. Житомирщина й надалі працюватиме над забезпеченням максимально широкого доступу школярів до якісного харчування, адже це один із важливих чинників збереження здоров’я дітей та їх успішного навчання. Джерело: https://ruporzt.com.ua/vlada/227211-u-zhitomirsky-oblast-trivaye-sistemna-robota-schodo-organzacyi-yaksnogo-ta-zbalansovanogo-harchuvannya-shkolyarv.html Вернуться назад |