DataLife Engine > Економіка > Житомирщина виробляє кожну п’яту тонну спредів в Україні

Житомирщина виробляє кожну п’яту тонну спредів в Україні


26.10. Разместил: yuriy
Виробництво харчових продуктів та напоїв – провідна галузь промисловості області

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Головному управлінні статистики, виробництво харчових продуктів та напоїв є галуззю регіональної спеціалізації і традиційно займає провідні позиції у промисловому секторі Житомирщини.

На галузевих підприємствах зайнято більше 12 тисяч працівників, це кожний п’ятий з працюючих у промисловості. За підсумками 9 місяців цього року обсяги виробництва харчових продуктів та напоїв зросли відносно минулорічного періоду на 6%.

Галузеві поставки продукції формують 30% загального обсягу реалізованої продукції промисловості.

Відчутним є внесок наших промисловців у державне виробництво окремих продуктів харчування. У цьому році на область припала кожна четверта тонна виготовленого в країні морозива, п’ята тонна – спредів та сумішей жирових, дванадцята тонна – масла вершкового, 8% – шоколадних виробів та 5% – печива солодкого і вафель.

Вернуться назад