Житомирщина виробляє кожну п’яту тонну спредів в Україні
26.10 17:19
Виробництво харчових продуктів та напоїв – провідна галузь промисловості областіЯк повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Головному управлінні статистики, виробництво харчових продуктів та напоїв є галуззю регіональної спеціалізації і традиційно займає провідні позиції у промисловому секторі Житомирщини. На галузевих підприємствах зайнято більше 12 тисяч працівників, це кожний п’ятий з працюючих у промисловості. За підсумками 9 місяців цього року обсяги виробництва харчових продуктів та напоїв зросли відносно минулорічного періоду на 6%. Галузеві поставки продукції формують 30% загального обсягу реалізованої продукції промисловості. Відчутним є внесок наших промисловців у державне виробництво окремих продуктів харчування. У цьому році на область припала кожна четверта тонна виготовленого в країні морозива, п’ята тонна – спредів та сумішей жирових, дванадцята тонна – масла вершкового, 8% – шоколадних виробів та 5% – печива солодкого і вафель.
RuporZT
|