DataLife Engine > Фоторепортажи > Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО

Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


30.09. Разместил: yuriy
Ще один цукровий завод запрацював на Житомирщині. В четвер, 29 вересня, відкрили Корнинський цукровий завод. Він запрацював після майже чотирирічної перерви. На урочистості з нагоди відновлення роботи підприємства приїхав губернатор Житомирщини Сергій Рижук, голова облради Йосип Запаловський, депутати обласної ради і почесні гості.

Після невеликого концерту в місцевому палаці культури, чиновники поїхали дивитись на завод. Щоправда всередину ніхто не пішов, обмежились лише приймальним пунктом.

Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


За словами Віктора Івановича Ліптуса, голови правління ВАТ “Корнинський цукровий завод”, на підприємстві зараз працює порядка 400 чоловік. Його потужність — 1700 тонн на добу. Завод працює вже другу добу, вже зварено перший цукор. Незабаром він почне надходити в магазини.

- Ми відновили всі потужності, які тут були. Для цього нам довелось вкласти не один мільйон гривень. А крім того нам потрібно порядка 4,5 мільйонів платити за газ, а ще потрібне вугілля, камінь. Кошти вкладаються дуже великі, - розповів Віктор Ліптус. - За майже чотири року простою почали ржавіти і гнити труби, виходити з ладу обладнання, з'явились мисливці за металом, які хотіли все пустити на металолом. Але нам вдалось зберегти все, до останнього болта. Сьогодні ми зварили перший цукор. А раз є продукція, значить ми будемо жити.

Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Щоправда пізній запуск заводу викликав деякі проблеми із заготівлею сировини. Поки є 7,5 тисяч тон цукрового буряку з тих 70 тисяч, які планувались. Частина господарств свій буряк продали іншим заводам.
- Зараз ми ведемо переговори з іншими господарствами. Думаю, тисяч до 60 тисяч нам вдасться отримати, - пообіцяв Ліптус. - Врожай цукрового буряку сьогодні дуже гарний, порядка 400-500 центнерів з гектара. Буряк має високу цукристість, сировина технологічно добра.

А Сергій Рижук пообіцяв, що в планах - відновити роботу Коровинецького цукрового заводу, який має вдвічі більшу потужність, ніж Корнинский.

ФОТО: Рупор Житомира
Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО


Житомирщина: Після чотирирічної перерви в Корнині запрацював цукровий завод. ФОТО

Вернуться назад