Стан розгляду звернень громадян Житомирською митницею ДФС у січні-серпні 2017 року

Стан розгляду звернень громадян Житомирською митницею ДФС у січні-серпні 2017 року

14.09 11:35    
Житомирська митниця ДФС приділяє особливу увагу зверненням громадян як одному з пріоритетних напрямів роботи, дотримуючись норм доброчесності та відкритості.

Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. Конституцією України та Законом України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» зі змінами та доповненнями (далі – Закон) гарантовано право громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Особисте право на звернення забезпечує громадянам можливість відстоювати свої права та законні інтереси, а також відновлювати їх у разі порушення.

Упродовж січня-серпня 2017 року до Житомирської митниці ДФС надійшло 9 звернень, що на 4 звернення менше, ніж за аналогічний період 2016 року (13), з них 4 заяви (клопотання), 3 скарги, 2 пропозиції (зауваження).

За ознакою надходження звернення – 8 первинних, 1 –дублетне.

За надходженням звернення - 8 поштою, 1 - звернення на особистому прийомі.

Щодо статі авторів звернень, які зверталися до Житомирської митниці ДФС: чоловіки – 8 звернень, жінки – 1 звернення.

Категорія авторів звернень та соціальний стан звернень за період з січня по серпень 2017 року, що надійшли від громадян до Житомирської митниці ДФС не визначено.

За результатами розгляду звернень фахівцями Житомирської митниці ДФС вирішено позитивно - 1 звернення, дано роз’яснення - 8 звернень.

З початку року до Житомирської митниці ДФС надійшло
3 скарги, що порівняно з відповідним періодом минулого року (2 скарги) більше на 1 скаргу.

За результатами розгляду 3 скарг, що надійшли до Житомирської митниці ДФС проведено відповідні перевірочні заходи, за результатами яких скаржникам повідомлено про результат розгляду (інформація щодо можливих неправомірних дій працівників митниці не підтвердилась).

Особистий прийом громадян посадовими особами Житомирської митниці ДФС здійснювався через громадську приймальну згідно графіків прийому громадян. За вказаний період проведено - 1 особистий прийом громадян, що на 38 прийомів менше ніж торік (39).

Керівництвом Житомирської митниці ДФС під час особистого прийому надано вичерпні роз’яснення та прийнято відповідне рішення про вирішення порушеного громадянином питання у межах чинного законодавства. Відмов з боку посадових осіб Житомирської митниці ДФС у задоволенні права на звернення не зафіксовано. Порушення під час розгляду звернень громадян на особистому прийомі відсутні.

Графіки прийому постійно доводяться до відома громадян через субсайт офіційного веб-порталу ДФС, розміщені на інформаційних стендах у адмінбудинку і всіх підрозділах митного оформлення Житомирської митниці ДФС.

Основні питання, що порушували громадяни у січні-серпні 2017 року, стосувались порядку тимчасового ввезення та транзиту транспортних засобів, митного оформлення транспортних засобів, роз’яснень окремих норм законодавства України з питань державної митної справи.

Керівництво Житомирської митниці ДФС постійно працює над пошуком додаткових заходів з удосконалення роботи зі зверненнями громадян, приділяє увагу підвищенню професійного й освітнього рівня посадових осіб, проводяться попереджувальні профілактичні заходи, направлені на сумлінне виконання підлеглими посадових обов’язків, з метою унеможливлення будь-яких проявів корупції, порушень митного законодавства, дотримання етики поведінки при спілкуванні з громадянами.

З метою ознайомлення громадян з діяльністю Житомирської митниці ДФС та поліпшення якості роботи зі зверненнями громадян на субсайті офіційного веб-порталу ДФС у мережі Інтернет здійснювалось регулярне розміщення інформації щодо особистих прийомів громадян керівництвом Житомирської митниці ДФС.

На постійній основі Житомирською митницею ДФС забезпечувалось кваліфікований, неупереджений, об’єктивний розгляд звернень громадян, здійснювався контроль за організацією та роботою зі зверненнями громадян.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення