У Житомирі відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей

13.05 09:26    
11 травня в прес-центрі обласної державної адміністрації під головуванням заступника директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Світлани Бойм відбулось засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей.

На початку засідання керівники та представники закладів для оздоровлення та відпочинку дітей, що розташовані на території області, доповідали про стан підготовки об’єктів до проведення літньої оздоровчої компанії, зокрема, презентували потенційні можливості закладів щодо прийняття на оздоровлення дітей.

Управління ДСНС в області представив заступник начальника Управління Олег Шахрай, який у межах компетенції доповів про стан протипожежного захисту об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення дітей, розташованих на території Житомирської області.

Зокрема він зазначив, що на виконання доручення Прем’єр – Міністра України працівниками Управління ДСНС в області будуть здійснені перевірки стану пожежної та техногенної безпеки зазначених об’єктів незалежно від форм власності та підпорядкування. Метою даних перевірок є не виявлення порушень правил пожежної безпеки, а приведення об’єктів відпочинку, оздоровлення дітей в безпечний стан та надання практичної допомоги у вирішенні цих питань керівникам та органам місцевого самоврядування. Крім того, працівники ДСНС за весь час перебування дітей в закладах відпочинку та оздоровлення проведуть з ними ігрові програми, персонал навчатимуть запобігати та захищати території від надзвичайних ситуацій, ліквідовувати пожежі та рятувати потерпілих.

Загалом на обліку в органах державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки знаходиться 24 заклади відпочинку та оздоровлення в області.

«Перед відкриттям оздоровчого сезону необхідно забезпечити належний стан зовнішнього водопостачання та шляхи евакуації. Також, провести забезпечення території, будівель та споруд засобами пожежогасіння та відповідними знаками безпеки. Крім того, необхідно провести ремонт та улаштування систем протипожежного захисту, організувати проведення вогнезахисної обробки дерев’яних будівельних конструкцій», - підкреслив Олег Шахрай.

По закінченню були підведені підсумки та прийнято протокольне рішення обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:39
Прикордонники отримали від іноземних благодійників техн ...
Сьогодні 11:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію дв ...
Сьогодні 09:29
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 09:28
В Миколаєві вогнеборці ліквідовують масштабну пожежу на ...
Вчора 23:38
«Зроблено в Україні»: виробники дронів зможуть отримува ...
Вчора 00:43
Представники Міндовкілля розповіли міжнародним партнера ...
Вчора 00:37
Як у режимі онлайн швидко відстежити найвигідніші умови ...
27 квітня 23:32
Як організувати переїзд офісу в Києві по безготівковому ...
27 квітня 23:07
Аюрведические препараты от бессонницы на травах
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
Вчора 15:02
У Житомирі трьом викладачам, які стверджували, що ліцей ...
Вчора 14:58
У Житомирі трьом наркоділкам, які варили вдома амфетамі ...
Вчора 11:11
На Житомирщині судитимуть рецидивістів, які організувал ...
02 травня 12:22
У Житомирі листоноша-шахрайка привласнювала кошти
01 травня 11:59
На Житомирщині чоловік зарубав сокирою власну матір та ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення